Teknoloji

Canon’dan EOS 50D DSLR

Teknoblog.com – Resmi açıklamaya göre Canon EOS 50D DSLR’in satışına 6 Ekim’den önce başlanmayacak, ancak bu resmi açıklamaya inanmayıp da önceden sipariş verenler de bulunuyor.

Bu gibi kişiler arasında bulunan Roland Lim bir tane üretim örneğine sahip olmuş ve bu ürünü basit ancak yerinde bir teste tabi tutmuş. “Geniş çaplı teknik inceleme”yi başka kişilere bırakan Lim’in test sonuçlarına bakacak olursak cihaz oldukça sağlam ve etkileyici. 40D ile aynı gövdeye sahip olan 50D’de butonlar, göstergeler ve LCD ekran da serinin eski ürünü ile benzerlik gösteriyor.

İngilizce dilinde yazılmış olan incelemeyi okumak isteyenler bu bağlantıyı takip edebilir. Burada Roland Lim’in incelemesinden birkaç nota yer verelim:

1. Yeni 15.1 megapiksellik CMOS APS-C boyutlu görüntü algılayıcısı yeni tasarlanan boşluksuz mikrolense sahip. Bu sayede gürültü azaltılırken, hassasiyet ISO 12800’e çıkıyor.

2. DIGIC 4 görüntü işlemcisi 40D’deki DIGIC 3’e göre daha yüksek işleme hızı sağlıyor.

3. Çevresel aydınlatma düzeltici ile parlaklık otomatik olarak ayarlanıyor, mavi gökyüzü bile tonlanıyor.

4. Otomatik ışık optimizasyonu ile konuların parlaklığı analiz ediliyor. Karanlık görüntüler otomatik olarak ayarlanıyor böylece daha aydınlık görünüyor.

5. Yeni 3.0 inçlik Clear View LCD ekran 920000 nokta/VGA çözünürlüğe sahip. Bu EOS 40D’nin ekranından dört kat daha fazla piksel rakamına denk düşüyor. Bu sayede daha fazla netlik ve renk sunulmuş oluyor.

6. HDMI çıkışı ile çekilen fotoğraflar High-Definiton TV’de görüntülenebilir.

7. UDMA kart desteği sayesinde resim dosyaları daha hızlı yazılıyor.

8. İlk olarak geçen sene çıkan Canon EOS-1D Mark III profesyonel dijital SLR fotoğraf makinesiyle birlikte sunulan AF Microadjustment özelliği sayesinde odak noktası belirlemede en yüksek kontrol sağlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER