Teknoloji

Canon yeni video kamerası C300’ü Hollywood’da tanıttı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon’un yeni video kamerası Canon C300 Hollywood’daki Paramount Stüdyolarında düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Sinema işiyle uğraşanları hedefleyen bu çekici görünümlü kamera 1080p video çekim yeteneği, iki adet CF kart yuvası, zaman kodlama ve HD-SDI çıkışı gibi başlıca teknik özelliklere sahip.

Canon Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Fujio Mitarai’nin tanıttığı bu kamera sadece doğru renk yakalama özelliğiyle dikkat çekmiyor, aynı zamanda ten rengi tonları içinde mükemmel bir yakalama yeteneği sunuyor. 2012 yılı içinde piyasaya çıkması beklenen C300’ün yurtdışı satış fiyatı 20 bin dolark olarak belirlenmiş. Fiyatı, bu kameranın bireysel kullanıcılar için yatırım yapılabilir bir ürün olmadığı ortaya koyuyor.

Super 35mm CMOS sensör barındıran bu kamera 4k (4096 x 2160 piksel) çözünürlük desteği sunuyor. Kamerayla birlikte çeşitli EF zum lensleri kullanmak mümkün. Farklı boyutlarda lensler mevcut; iki adet 14.5-60mm lens, iki adet 30-300mm lens, 24mm, 50mm ve 85mm’lik üç adet EF prime lens.

Canon EOS C300’ün EF ve PL yuvalı iki farklı versiyonu satılacak. Her biri 20 bin dolarlık fiyat etiketine sahip olacak bu versiyonlardan EF’linin ocakta, PL’linin ise martta çıkması bekleniyor. Kameranın performansını görmek isteyenler Canon’un yeni tanıttığı C300 ile çekilmiş Mobius adlı kısa filmi seyredebilir. Film videosunun altında kameranın çekim arkasını gösteren ikinci bir video daha yer alıyor.

İlgili – Canon

İLGİLİ HABERLER