Teknoloji

Canon’dan yeni bir DSLR yolda mı?

canon dslr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon Birleşik Krallık marka elçisi ve tanınmış doğa ve hava fotoğrafçısı Andy Rouse, Twitter ve Instagram hesaplarında bazı yeni araçları kullanarak çektiğini belirttiği bazı fotoğraflar paylaşıyor. Bu durum yakın gelecekte yeni bir Canon fotoğraf makinesinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.

Tabii ki, Rouse makine hakkında herhangi bir detay vermiyor. Ancak bunun saniyede 30 kare hızında burst çekim yapabildiğini söylüyor. Çok keskin fotoğraflar çektiği için bu hızı 5fps’ye düşürmek zorunda kaldığını da ekliyor.

Canon cihazlarıyla ilgili dedikodulara baktığımızda, son zamanlarda yeni bir DSLR’ın fısıltıları ortalıkta dolaşıyor. Daha birkaç gün önce 32 megapiksel Canon DSLR makinanın dedikodularını gördük. Aynı zamanda geçen yılın sonlarından beri Canon EOS 1D X Mark III modelini görmeyi bekliyoruz.

Canon Rumors‘a göre, ikinci model için testler geçtiğimiz şubat ayında başladı. Rouse da EOS 1D X Mark II ile test sürüşü yapan ilk kişilerden biri olmuştu. Bu durum profesyonel seviyedeki full-frame DSLR’ın yeni nesil versiyonunun da test için aynı kişiye verilmesinin ihtimalini güçlendiriyor. Üstelik bir 32MP APS-C sistemi için 30fps çekim bir hayli zor olacaktır.

Ne var ki, bu seviyede bir çerçeve hızı aynasız kamera için mümkün görünüyor. Nisan 2019’da, Canon mevcut EOS R serisine katılacak bir başka profesyonel seviyede üst sınıf full-frame aynasız makine için çalıştığını duyurmuştu. EOS R serisinin müstakbel üyesinin gövde içi dengeleme gibi, ne EOS R’da ne de daha uygun fiyatlı EOS RP’de yer alan bir özelliği sunacağı söyleniyor.

Yeni bir DSLR ya da bir aynasız makine, ne olduğu zamanla ortaya çıkacak. Ancak Rouse, kimseyi başka bir kimse için terketmediğini söylüyor. Bu da test etmekte olduğu sistemin başka bir üreticiye değil, Canon’a ait olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER