Teknoloji

Canon bir akıllı telefon üreticisiyle iş birliği yapmayı planlıyor

canon web kamerası

Akıllı telefon üreticilerinin ve ünlü kamera markalarının iş birliği yapması artık oldukça sıradan bir şey hâline gelmiş durumda. Önümüzdeki dönemde bu iş birliklerine bir yenisinin daha eklendiğini duyabiliriz. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre; ünlü kamera markası Canon, bir akıllı telefon üreticisiyle iş birliği yapmayı planlıyor.

Hâlihazırda Oppo/OnePlus-Hasselblad, Vivo-Zeiss ve Xiaomi-Leica gibi iş birlikleri mevcut olduğu için Japonya merkezli kamera devinin opsiyonları arasında Apple, Samsung, Huawei, Asus, Google, Realme, Honor, Sony ve Motorola gibi markalar bulunuyor. Ancak Apple, Samsung ve Google’ın bu tarz iş birliklerini tercih etmediği biliniyor. Buna ek olarak, Sony’nin de kendi kamera departmanının olması listeyi daraltıyor.

Çinli akıllı telefon üreticilerinin bu tarz iş birliklerine daha uygun olması Huawei, Honor ve Realme gibi markaları öne çıkarıyor. Ancak Huawei’nin ABD ile olan sıkıntıları nedeniyle bu şirketin de ihtimalinin Honor ve Realme’ye kıyasla daha düşük olduğu söylenebilir.

Canon’dan henüz net bir sinyal gelmiş değil

Şu anda ortada bir söylentiden fazlası olmadığı için daha fazla çıkarım yapmak pek kolay değil. Eğer bu iddia doğruysa, önümüzdeki dönemde Canon’un planları konusunda yeni haberlerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER