Teknoloji

Canon bulut ve sosyal ağ tabanlı görüntü yönetim servisi Project 1709’u beta olarak faaliyete geçirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon, bulut tabanlı görüntü yönetim servisi Project 1709’un beta versiyonunu İngiltere’de kullanıma açtı. Bu servis fotoğrafların depolandığı bir alan olmaktan daha çok internet üzerindeki diğer sitelere yüklediğiniz tüm fotoğrafları bir araya getiren servis olma niteliğini taşıyor. Project 1709’un amacı kullanıcıların sosyal ağ siteleri, bulut tabanlı depolama servisleri veya sabit diskleri ve ağ bağlantılı disk sürücüleri üzerindeki tüm fotoğraflara tek bir noktadan ulaşmalarına yardımcı olmak.

Toplanan fotoğrafları kare formatında gösteren bu servis aynı zamanda bir zaman çizgisi şeridi de sunuyor. Ancak en ilgi çekici özelliği kapsamlı bir etiket bazlı arama işlevi sunması, böylelikle belirli fotoğrafları, nerede depolandığına bakılmaksızın daha kolay buldurması. Bir Canon servisi olduğu için, Project 1709 her bir fotoğrafın EXIF bilgisini de gösteriyor. Böylelikle fotoğrafın çekildiği makinenin modelini, pozlama süresini, diyafram açıklığını, ISO hızını görmek mümkün oluyor. Böylelikle daha önce kullandığınız ayarları tekrar kurarak aynı şekilde fotoğraflar yakalamanız da mümkün oluyor.

Store özelliği sayesinde fotoğraflar servise yüklenebiliyor. Canon’un geliştirdiği bir teknoloji sayesinde her bir fotoğraftaki içerik tanınıyor ve kütüphanedeki fotoğraflarda görünen her bir tekrar işaretleniyor. Eğer bir fotoğraf Project 1709’a bağlanan farklı bir sosyal ağ veya bulut servisinde görünürse, o hâlde fotoğrafı kütüphaneden kaldırma, böylelikle fotoğraftan sadece bir tanesinin kütüphanede kalması sağlanıyor.

Project 1709 yukarıda da belirttiğimiz gibi şu anda beta sürecinde açıldı, fotoğrafları depolama, onlara erişme, etiklemeyi ve arama işlevlerini kullanarak fotoğraf koleksiyonlarını yönetme fırsatı sunuyor. Facebook entegrasyonu da çalışıyor. Bu arada Canon diğer üçüncü taraf servislerle de görüşmeler yürütüyor.

Servisin tam anlamıyla Şubat 2013’te faaliyete geçmesi bekleniyor.

İlgili >> Project 1709

İLGİLİ HABERLER