Teknoloji

Canon’dan cepte kolaylıkla taşınabilecek yeni fotoğraf makinesi

canon powershot zoom

Canon PowerShot Zoom adını taşıyan ve farklı tasarımıyla dikkat çeken yeni fotoğraf makinesini tanıttı. Bir fotoğraf makinesinden ziyade tek gözlü bir dürbüne benzeyen PowerShot Zoom, ilk olarak Japonya’da kitle fonlama kampanyasıyla destekçi aramıştı. Bu kampanyanın başarıyla sonuçlanmasının ardından fotoğraf makinesi Japonya dışında da satışa sunuldu.

PowerShot Zoom, elektronik vizöre sahip küçük bir cihaz. 1/3 inç 12 megapiksel sensör taşıyan PowerShot Zoom’un odak mesafesi 100-400 mm arasında değiştirilebiliyor. Dijital yakınlaştırmada ise bu mesafe 800 mm’ye kadar çıkıyor. Diyafram genişliği f/5.6-6.3 olan lens, düşük ışıklı ortamlarda kullanıma pek uygun görünmese de, burada odak noktasının görüntü kalitesi olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak görüntü kalitesinin Canon için bir numaralı öncelik olmadığı da rahatlıkla söylenebilir.

Canon’dan yapılan açıklamada, PowerShot Zoom’un yürüyüş veya kuş gözlemciliği gibi aktiviteleri yapanlar için uygun olduğu belirtildi. Şirket, yeni kamerasının Olimpiyatlar gibi spor etkinliklerini yerinden takip edenlerin de işine yarayabileceğini ifade etti.

PowerShot Zoom, USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor. Fotoğraflar ve videolar ise microSD karta kaydediliyor. Görsellerin akıllı telefona aktarımı içinse Wi-Fi veya Bluetooth kullanılabiliyor.

Canon PowerShot Zoom, ABD’de kasım ayı içinde satışa sunulacak. Ürünün fiyat etiketinde 299.99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER