Teknoloji

Canon PowerShot SX10 IS incelemesi

Teknoblog.com – Photography Blog sitesi editörleri Canon’un PowerShot SX10 IS fotoğraf makinesi ile ilgili izlenimlerini yazmış. Kendileri bu kamerayı “sağlam plastik tuğla gibi bir kamera” olarak tanımlamış.

SX10’un daha büyük ve daha iyi lensi de editörlerin ilgisini oldukça çekmiş. Söylediklerine göre bu lens S5 modelinin üzerinde bulunana göre daha da geliştirilmiş bir versiyon. Ayrıca LCD ekranın cihaz döndürüldüğünde otomatikman dönmesi de oldukça ilgilerini çekmiş. SX10’un üzerinde hızlıca video çekmeye yarayan bir video düğmesi de iliştirilmiş.

Bütün bunlara rağmen HD video kaydının ya da RAW formatında fotoğraf çekme özelliğinin olmaması biraz can sıkıcı gelebilir. Yine de S5’e göre daha kolay kullanımlı bir cihaz olması, yakala ve çek özelliğine sahip olması bu can sıkıcı durumu biraz tersine döndürebilir.

Ayrıca fotoğraf makinesinin fiyatı konusunda biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Bu cihaz yurtdışında 400$’a satılıyor. Bu fiyat onu giriş seviyesi DSLR makineler ile üst uç profesyonel makinalar arasında bir yere koyuyor.

Photography Blog’un yapmış olduğu Canon PowerShot SX10 IS incelemesine (İngilizce) bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

Resim: Engadget aracılığıyla Photographyblog.com

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER