Teknoloji

Canon PowerShot PX mutlu anlara da odaklanan bir ev güvenlik kamerası

canon powershot px

Anne ve babalar çocuklarının çok sayıda fotoğrafını çeker, ancak bazı durumlarda telefonlarına erişme imkanı bulamazlar. İşte Canon’un yeni PowerShot PX modeli bu anlarda çözüm olarak yardımcı olur.

Bu ürün, mutlu anılar için de düşünülmüş bir ev tipi güvenlik kamerası. Bunu bir yere sabitleyin ve otomatik olarak fotoğraf ve video çeksin. Daha sonra ise yerleşik konu tanıma özelliğini kullanarak fotoğraflar ve videolar arasında gezinebilir ve seçim yapabilirsiniz.

Aslında bu, tam olarak yeni bir kavram sayılmaz. Google, 2018’de Clips kamerasıyla benzer işlevler sunmuştu. Ancak şirket, doğru anı seçmek için yapay öğrenme teknolojisine Canon’dan daha fazla güveniyordu. Ne var ki, gelen tepkiler farklı oldu. Bazıları Clips’in ürkütücü veya istilacı olduğunu düşünürken, diğerleri etik olarak Android telefonunuz ile fotoğraf çekmekten gerçekten farklı olmadığını söylüyordu. Sonuç olarak, Clips’in yakaladığı videolar ve görüntüler, hem resim kalitesi hem de AI güdümlü zamanlama açısından yeterince iyi değildi. Üstelik 249 dolarlık yurt dışı fiyatıyla bu ürün pahalı olarak nitelendirilmişti.

Aslında PowerShot PX de, 449,99 pound Birleşik Krallık ve 499,99 avro Avrupa perakende fiyatlarıyla fiyat konusunda kesinlikle yardımcı olmuyor.

Özelliklerine bakacak olursak PowerShot PX, 11.7 megapiksel 1/2.3 inç CMOS sensöre sahip ve paket dahilinde sunulan 16GB microSD karta 11 megapiksel JPEG fotoğraf veya Full HD (1920 x 1080) MP4 video kaydedebilir. En önemli özellik ise, kameranın 340 derece sağa ve 110 derece yukarı ve aşağı hareket etmesine izin veren mekanik bir kaydırma ve eğme mekanizmasıdır.

canon powershot px

Bu son işlev, akıllı çerçeveleme özelliğinin çalışmasını sağlar ve PowerShot PX’i Clips’teki statik kameradan farklı kılar. Yerleşik Wi-Fi ve Bluetooth, fotoğrafların ve videoların bilgisayarlara veya bağlı bir uygulamaya kablosuz olarak aktarılmasını sağlayarak içeriğin sıralanmasını ve seçilmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca PX’in belirli bir resmi çekmesini istiyorsanız, kullanabileceğiniz bir sesli kontrol işlevi de var.

Her şeye rağmen ilk bakışta Canon Powershot PX, sunduğu özelliklere göre çok pahalı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER