Manşetler

Canon G serisinin gözde cihazı PowerShot G15’i duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon, PowerShot G12’nin güncellenmiş versiyonu PoweShot G15’i Almanya’da başlayacak olan Photokina öncesinde tanıttı. Bu yeni fotoğraf makinesi f/1.8-2.8 5x zum lensiyle PowerShot G serisi içerisinde en parlak lense sahip olan model olarak dikkat çekiyor. Bu lense 12.1 megapiksel Canon 1/1.7 tip yüksek hassasiyetli CMOS sensör ve şirketin yeni Digic 5 görüntü işlemcisi eşlik ediyor.

Canon PowerShot G15 önceki G serisi modellerin tasarımını koruyor. Alüminyum gövdesi PowerShot G12’den yüzde 17 oranında daha küçük olan PowerShot G15’te çift aşamalı kontrol kadranı, ön kadran, özel bir video çekim tuşu, kısayol tuşları, 920 bin noktalı, 3 inç’lik PureColor II G ekran bulunuyor. Bunun yanı sıra optik vizör de yer alıyor.

Çeşitli otomatik çekim modları sayesinde en iyi kareleri yakalamayı sağlayan Canon’un bu makinesi Smart Auto (Akıllı Otomatik) adını taşıyan bir mod sayesinde 58 farklı fonksiyondan bir tanesini otomatik olarak seçme fırsatı sunuyor. Bir başka çekim özelliği olan Face ID önceden tanıtılmış yüzleri, arkadaşları veya aile bireylerini tanıyor, ayarları da onlar fotoğraflarda en iyi çıkacak şekilde ayarlıyor.

Çoklu-alan Beyaz Dengesi farklı ışık kaynaklarından ışık geldiği iç ortamlarda çekilen fotoğraflarda renk tonlarını otomatik olarak ayarlıyor, bu sayede çekimler çok daha doğal görünüyor. Bu arada Canon’un dikkat çektiği noktalardan bir tanesi de bu makinenin tamamen manuel kontrollerle birlikte RAW format desteği de sunması.

Diğer özellikler arasında saniyede 10 kare çekimine olanak sağlayan patlama modu, saniyede 24 kare hızında 1080p Full HD video kaydı, G12’dekine göre iyileştirilmiş otomatik odaklama, görüntü dengeleme teknolojisi, 12800’e varan ISO hızları bulunuyor.

Canon PowerShot G15 gelecek ayın sonlarına doğru yurt dışında piyasaya çıkmış olacak. Cihazın Büyük Britanya satış fiyatının 549 pound olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER