Teknoloji

Canon PowerShot G1 X kompakt makinenin yeni versiyonu 20.2 MP sensör taşıyacak

Canon, Çinli Xitek forumundan yayılan bir sızıntıya göre üst sınıf kompakt makinesi PowerShot G1 X’in yeni bir versiyonunu sunmaya hazırlanıyor.

canon-powershot-g1-x-1İki yaşındaki kameranın Mark II versiyonuna sahip olması bekleniyor. Bu da üst sınıf kamera işlevlerini daha küçük boyutlarda isteyenlere hitap eden bir seçeneğin sunulması anlamına gelecek. Yeni versiyonun tasarım bakımından G1 X ile aynı olması, ancak biraz daha uzun lens barındırması bekleniyor. 20.2 megapiksel 1.5 inç CMOS sensör, 24-120mm f/2.8-5.8 lens, DIGIC 6 görüntü işlemcisiyle birlikte sunulacak. Böylelikle kristal netliğinde fotoğraflar elde edilecek.

Mark II versiyonunda 3 inç, 922 bin noktalı LCD dokunmatik ekran da korunacak. Sonuç olarak PowerShot G1 X Mark II versiyonuyla kullanıcılar daha iyi fotoğraflar çekme imkanı elde edecek.

Tabii ki, Canon’un bu yazdıklarımızı doğruaması gibi bir durum henüz söz konusu değil. Ancak her şey planlandığı gibi giderse, şirketin gelecek ay Japonya’da düzenlenecek CP+ etkinliğinde bu ürünü tanıtması bekleniyor.

PowerShot G1 X piyasaya 2 bin 500 TL seviyesinde bir fiyattan çıkmıştı. Herhâlde ikinci versiyon için de benzer seviyede, belki biraz yüksek bir fiyat beklemek yanlış olmaz.

İlgili >> PhotoRumors, Xitek

İLGİLİ HABERLER