Teknoloji

Canon PIXMA G serisine tasarruf özellikleriyle ön plana çıkan üç model ekledi

Canon PIXMA G3400

Canon PIXMA serisine eklediği üç yeni yazıcıyla pazardaki dinamikleri değiştirmeyi amaçlıyor. G1400, G2400 ve G3400 adını taşıyan yeni yazıcılar, katalog değerlerine göre tek bir mürekkep şişesi setiyle 7000 sayfa renkli ve 6000 sayfa siyah baskı alıyor. Söz konusu değerlerin maliyet bakımından ciddi tasarruf anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor.

Yeni PIXMA G serisi yazıcıların Türkiye lansmanı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Canon Eurasia Satış ve Pazarlama Direktörü Saygın Süzen, G serisinin baskı başı maliyetini neredeyse sıfıra indirmek amacıyla tasarlandığını belirtti. Katalog değerlerini bir kez daha hatırlatan Süzen, rakamların yüksekliğine dikkat çekti.

Türkiye pazarındaki yazıcı tercihlerinin Avrupa’dakinden farklı olduğunu söyleyen Süzen, kullanıcıların baskı maliyeti konusunda oldukça hassas olduğunu ifade etti ve şirket olarak stratejilerini geliştirirken bu durumu göz önünde bulundurduklarını dile getirdi. Türkiye’de bağlantı özelliklerine verilen önemin de arttığını belirten Süzen, Wi-Fi işlevinin sıklıkla kullanıldığını söyledi.

Canon PIXMA ailesinin yeni üyelerinden G1400 sadece yazıcı işlevi sunuyor. G2400 ve G3400 ise baskının yanı sıra tarama ve fotokopi çekme yeteneklerine de sahip. Serinin tüm modellerinde ön kısımda bulunan mürekkep tankları rahatlıkla doldurulabiliyor. Tankların önde olması, doluluk seviyelerinin kontrolünü de önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Yeni modellerden G3400’de Wi-Fi bağlantısı işlevinin bulunması sayesinde internet yoluyla da baskı alınabiliyor. Şirketin yeni PRINT uygulamasıyla uyumlu olan modelle kablo kullanmadan akıllı telefon ve tabletlerden baskı alınabiliyor. Bulut tabanlı baskı ise yazıcıya dünyanın herhangi bir yerinden basılacak bir doküman göndermeyi mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER