Teknoloji

Canon Legria mini: Full HD video kaydı, döndürülebilir ekran, dahili Wi-Fi

Canon video kaydı için farklı sayıda yöntemler sunan yeni bir Full HD makinenin duyurusunu yaptı. Ultra geniş açılı lense ve dahili ayağa sahip olan Canon Legria mini’nin döndürülebilir ekranı da yapılan çekimi kameranın önünden veya arkasından takip etme fırsatı sunuyor. Ultra geniş açılı f/2.8 lens 160 derece açıda video veya 170 derece açıda sabit görüntü çekimi yapıyor. Ayrıca daha geleneksel bir çekim modu da görüşü 71 dereceye düşürüyor. Makinenin 2.7 inç LCD dokunmatik ekranı 60 derece döndürülebiliyor ve bir yüzeye konduğunda da en iyi çekimleri yapabiliyor.

canon-legria-mini-310713-11

Legria mini’nin içinde 1/2.3 inç CMOS sensör ve Canon’un DIGIC DV 4 görüntü işlemcisi bulunuyor. 1920 x 1080 çözünürlükte video kaydı yapabilen kamera öte yandan en fazla 12.8 megapiksel çözünürlükte sabit görüntü çekimi de yapabiliyor. Dahili mikrofon nesneye en uygun şekilde, aralarında Müzik veya Konuşmanın da bulunduğu çeşitli ses modları da sunuyor. Bunlar otomatik olarak seçilebiliyor.

Dahili Wi-Fi bağlantısına sahip olan makine bu sayede ilginç bazı özellikler de kazanıyor. Video kamerayı iOS veya Android uygulamasıyla eşleyebilir ve bu sayede mobil cihazı uzaktan kumanda gibi kullanabilirsiniz. Uzaktan Gezinme olarak Türkçeleştirebileceğimiz Remote Browser özelliği de kameradaki fotoğraf veya videoları tablet veya dizüstü bilgisayar üzerinden görme fırsatı veriyor. Ayrıca çekilen videoları arada herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan YouTube veya Facebook’a yükleyebilirsiniz. DLNA desteği de fotoğraf veya video kayıtlarını uygun bir TV’den kabloya gerek olmadan izleme fırsatı veriyor.

Canon Legria mini’nin eylül ayı ortalarında İngiltere ve İrlanda’da piyasaya sunulması bekleniyor. İngiltere fiyatı 269 pound olarak belirlendi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER