Teknoloji

Canon Legria mini X, HF R56 ve R506 video kameraları CES 2014’te duyurdu

Pek çok şirket gibi, Canon da CES 2014’e bavulunda çok sayıda yeni ürünle geldi. Etkinlikte tanıtacağı cihazları sadece dijital fotoğraf makineleriyle sınırlı tutmayan şirket; Legria mini X, HF R56 ve R506 adını taşıyan video kameraları görücüye çıkardı. SLR, GoPro ve akıllı telefonların giderek yaygınlaştığı bir ortamda video kameraların işi güçleşse de, Canon’un bu zorlu görevi yerine getirmek adına sıradışı işlere imza atmış olması dikkat çekiyor.

canon-legria-mini-x-070114

Canon’un yeni video kameralarından biri olan Legria mini X, farklı tasarımıyla fazla zorlanmadan göze çarpıyor. Akıllara Uzay Yolu’nda kullanılan tricorder’ları getiren tasarımın kendine özgü havası esnek ekranı ve yanındaki mikrofonlarıyla birlikte cihazın ön kısmına yerleştirilen kamerayla geliyor. Legria mini X ile HD görüntü kaydı yapılabildiğini belirten Canon, cihazın sunduğu ses deneyiminin video kameralar için yeni bir seviye olduğunun altını çiziyor. SLR ve akıllı telefonlarla kaydedilen görüntülerde ses kalitesi konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı göz önüne alınınca Legria mini X’in işin ses kısmına da odaklananların tercihi olması muhtemel gözüküyor. Canon seslerin sıkıştırılmamış bir formatta kaydedildiğini vurgulamayı da ihmal etmiyor. Akıllı telefonlara Wi-Fi aracılığıyla görüntü akışı sağlayabilen Legria mini X, Birleşik Krallık’ta 349 pounddan satılacak.

Canon’un tanıttığı diğer video kameralar HF R56 ve R506 ise daha geleneksel formattaki cihazlar arasına giriyor. 1080p video kaydı yapabilen her iki modelde de özel bir bebek modu bulunuyor. Bu kameralara üç farklı çocuk kaydedebilen kullanıcılar çektikleri videoları çocuklara göre kategorilere ayırabiliyor. Çocuklarının büyüme sürecini kayıt almak isteyen ebeveynler için bu modun kullanışlı olabileceğini belirtmek gerekiyor. Her iki modelde de 57x dijital, 32x optik yakınlaştırma bulunuyor. Söz konusu iki cihaz arasında daha üst seviyeyi temsil eden R56’nın Birleşik Krallık satış fiyatı 329 pound olarak belirlenirken, R506 239 poundluk bir fiyat etiketine sahip olacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER