Teknoloji

Canon Intel ile Thunderbolt teknolojisi için işbirliği yapacak

Canon da Intel’in Thunderbolt teknolojisini destekleyen harici sürücü ve A/V arayüz şirketleri arasına katıldı. Canon’un video ürünler grubu yöneticisi Hiroo Edakubo, Thunderbolt teknolojisinin şirketini heyecanlandırdığını ve video üretim pazarına daha fazla performans ve kolaylık getireceğini belirtti.

Canon’un Thunderbolt teknolojisini ürünlerinde ne zaman sunmaya başlayacağı konusunda açıklanmış bir takvim yok. Ancak şirketin gelecekte çıkaracağı DSLR makinelere Thunderbolt portu ekleyip fotoğraf ve videoların yüksek hızda aktarılmasına olanak sağlayacağı düşünülüyor. Bunun yanında kamerayla yapılacak olan çekimlerin gerçek zamanlı olarak kendisine bağlı bir bilgisayara aktarılması da Thunderbolt teknolojisi sayesinde mümkün olabilir.

Canon’un tek işbirliği Intel ile değil. Şirketin Apple ile de bir proje üzerinde çalıştığı söyleniyor. Canon Rumors sitesinin kaynağından aldığı haberlere göre Apple’ın Final Cut ve iMovie yazılımlarında yapılacak güncellemelerde Canon’un da katkıları bulunacak.

İlgili – Intel
İlgili – Canon Rumors

İLGİLİ HABERLER