Manşetler

Canon G7 X III YouTube video yapımcılarının hoşuna gidecek

canon powershot g7 x mark iii

Canon’un PowerShot G7 X serisi, yeni eklenen ürünle birlikte video günlükçülerin ya da daha da fazla bilinen adıyla vlogger’ların gözdesi hâline geliyor. Yeni PowerShot G7 X III, selefine oldukça fazla şekilde benzemekle birlikte, onun optik özelliklerini genel olarak barındırmaya devam ediyor.

G7 X III, hâlâ 24-100mm eşdeğer, f/1.8-2.8 lens ve 20 megapiksel, 1 inç sensör barındırıyor. Ancak şimdi yığınlanmış teknoloji kullanılıyor. Bunun yanında YouTube yayıncılarını özel olarak hedefleyen bazı özellikler bulunuyor.

Öncelikle kamera kırpılmamış 4K video kaydı yapabiliyor. Bunu da saniyede 30 kare hızında gerçekleştiriyor. Canon, bunu çoğu üst sınıf fotoğraf makinesinde hâlâ beceremiyor. Bunun yanı sıra G7 X III, videoları Wi-Fi aracılığıyla doğrudan YouTube’a yayınlayabiliyor. Aynı zamanda mobil cihazlarda daha kullanışlı olan dikey video çekim için de bazı özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda harici mikrofon girişi ve şarj için USB-C portu da var.

Canon PowerShot G5 X Mark II ise fotoğrafçılar için

Eğer fotoğrafçılık için daha değerli bir kompakt kamera kullanma niyetindeyseniz, G5 X Mark II sizin için uygun bir model olabilir. 2015’te çıkan ve oldukça hantal görünen orijinal G5 X modeline göre çok fazla şey değişmiyor. Bunun yerine G7 X III ile aynı tasarım getiriliyor. Aynı zamanda Canon G5 X Mark II, Sony’nin RX100 serisi tarafından tanımlanan 1 inç kategorisine Canon’un getirdiği ilk üye olma özelliğini taşıyor.

Canon PowerShot G5 X Mark II
Canon PowerShot G5 X Mark II

G5 X Mark II’nin G7 X III’e göre öne çıkan en önemli özelliği açılabilir OLED elektronik vizörü oluyor. Sony’nin son zamanlarda çıkan RX100 modellerinde de benzer donanımı görüyoruz. Aynı zamanda o serideki genişletilmiş yakınlaştırma aralığı da alınıyor. Lens ise 24-120mm eşdeğer, f/1.8-2.8 gibi özelliklere sahip. Bu da zum aralığında geniş diyafram açıklıklarını korumak için yeterli olacaktır. 20 megapiksel, 1 inç yığınlanmış sensör de G7 X III’tekiyle aynı oluyor.

Canon PowerShot G5 X Mark II
Canon PowerShot G5 X Mark II

Canon G7 X III, siyah ve gümüş renk seçenekleriyle yurt dışında 749 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak. G5 X Mark II ise 899 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip ve sadece siyah renk seçeneği var. Her iki kamera da gelecek ay yurt dışında satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER