Teknoloji

Canon’dan fotoğraf ve videoları Google Fotoğraflar’da otomatik yedekleme imkanı

canon eos rp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google fotoğraf makinesinden Google Fotoğraflar’a görüntü taşıma işlemini daha kolay hâle getiriyor. En yeni Canon makinelere sahip olanlar fotoğraflarını veya videolarını popüler fotoğraf yönetim platformuna kolaylıkla taşıyabilecekler. Bunun için fotoğraf makinelerini telefonlarıyla kablosuz olarak bağlamaları yeterli olacak. Aynı zamanda Google One aboneliğine de sahip olmaları gerekiyor.

Google Fotoğraflar’a otomatik yedekleme özelliği image.canon uygulamasının hem iOS hem de Android versiyonlarında çalışıyor. Ancak kameranın uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Eğer elinizdeki kamera bu işlevi destekliyorsa, en son image.canon sürümünü yükleyin ve burada Google Fotoğraflar’a transfer seçeneğini göreceksiniz. Canon’un fotoğraf uygulamasındaki yeni özelliği etkinleştirdikten sonra, çekeceğiniz tüm fotoğraflar ve videolar otomatik olarak Google’ın fotoğraf depolama platformuna gönderiliyor. Çekimlerinizin kalitesi nedeniyle endişe yaşamanıza gerek yok, çünkü tüm fotoğraflar Google Fotoğraflar’da orijinal kalitesiyle saklanıyor.

Canon geçtiğimiz şubat ayında kendi bulut tabanlı fotoğraf yedekleme servisini çıkarmıştı. image.canon da Canon kameralarına fotoğrafları Wi-Fi üzerinden kesintisiz biçimde yedeklemeye izin veriyor. image.canon üzerinden kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını Google Drive veya YouTube gibi diğer platformlara da otomatik olarak transfer etme imkanı bulunuyordu. Şimdi Google Fotoğraflar da listeye eklenmiş oldu.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var, o da bazı insanları rahatsız edebilir. Fotoğrafları ve videoları bu şekilde yedeklemek için Google One üyeliği gerekiyor. Google, Canon müşterilerine bir aylık, 100 GB kapasiteli Google one alanını ücretsiz olarak sunarak bu servise alışmalarında yardımcı oluyor. Deneme süresi sona erdiğinde Google One planları 100 GB’lık alan için aylık 2 dolardan başlıyor.

İLGİLİ HABERLER