Manşetler

Canon EOS R5C fotoğraf ve video çekimi için cazip özelliklerle tanıtıldı

canon eos r5c

Canon, sinema kalitesinde video çekim yeteneklerini geleneksel full-frame aynasız bir makine gövdesine getiren yeni bir kamera duyurdu. EOS R5C, aynı şekilde bir Canon DSLR’ye çok benzeyen EOS R5 ile benzer bir görünüme sahip, ancak arka tarafı biraz daha hantal bir görünüme sahip. Bunun nedeni, aşırı ısınma olmadan uzun mesafeler boyunca çekim yapabilmesi için aktif bir soğutma sistemi barındırmasıdır.

Canon, soğutma sisteminin R5C’nin süresiz olarak 8K/60 fps’ye kadar çekim yapmasına izin verdiğini söylüyor. Bu, R5 ile ilgili dile getirilen önemli sorunlardan biriydi. Makinenin yaklaşık 20 dakika boyunca 8K video çekebildiği ortaya çıkmıştı. Canon daha sonra aşırı ısınma sorunlarını iyileştirmek için bir ürün yazılımı güncellemesi yayınlamıştı. Ayrıca EOS R5C, HLG ve PQ formatlarında 8K HDR kaydı ve sensörü kırpmadan 4:2:2 10 bit renkte 4K/120fps kaydı destekliyor.

canon eos r5c

Bir fotoğraf makinesi olarak, gövde içi görüntü sabitleme eksikliği dışında, esasen R5 ile nitelikleri bünyesinde taşıyor. Full-frame sensör 45 megapiksel çözünürlükte, mekanik obtüratör ile 12 fps’de veya elektronik obtüratör ile 20 fps’de çekim yapabilirsiniz. Kameranın üç yönlü güç anahtarı, menüler ve düğme işlevleri buna göre değişen şekilde fotoğraf veya video modlarında başlatmanıza olanak tanıyor.

Canon EOS R5C önümüzdeki mart ayında 4 bin 499 dolar yurt dışı fiyatıyla piyasaya sürülecek. Bu, EOS R5’ten 600 dolar daha pahalı olacağı anlamına geliyor. Ancak sahip olduğu özellikler ve avantajlar düşünüldüğünde, aradaki farka değer gibi görünüyor. Özellikle de, bazı içerik oluşturucular ve yapımcılar için, kullanışlı özelliklerin bir arada bulunması onu daha cazip hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER