Teknoloji

Canon EOS R100 ile birlikte EOS M Serisi yeniden hayat buluyor

canon eos r100

Canon EOS M aynasız kamera sistemi belki ölmüş olabilir ama bu kameralardan biri, devam eden EOS R serisi için yeni bir model haline dönüştürülerek yeniden hayata döndürüldü. Canon’un APS-C aynasız tekliflerinin en yenisi olan EOS R100, 24.1 megapiksel sensöre, göz izleme özelliğine sahip çift piksel otomatik odaklamaya ve oldukça kompakt boyuta sahip.

Sadece gövdesi için verilen 479.99 dolarlık fiyat etiketiyle temmuz ayında piyasaya sürülmesi planlanan EOS R100, RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM lens ile birlikte 599.99 dolara veya aynı yavaş lens ve RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STM telefoto lens ile iki-zoom kiti olarak 829.99 dolara satılacak. R100 ile birlikte, crop veya tam kare kameralarla uyumlu ve bir gövde kapağından sadece biraz daha büyük olan Canon RF 28mm f/2.8 STM pancake lens de 299.99 dolarlık yurt dışı fiyatıyla piyasaya sürülüyor.

canon eos r100

Kağıt üzerinde R100, Canon EOS M50 Mark II ile neredeyse aynı görünüyor Aynı sensöre, Digic 8 işlemciye, 2.36 milyon nokta OLED EVF’ye ve EOS M sisteminin son örneği olan kesilmiş 4K video çekim yeteneğine sahip. Ancak, modern bir kamerada normalde beklediğiniz bazı önemli özellikler bu kameradan eksik edilmiş. Mafsallı ekran, gövde içi görüntü stabilizasyonu, web kamerası akışı veya dokunmatik kontroller gibi özellikler R100’de bulunmuyor.

Wi-Fi ve daima açık Bluetooth bağlantısı kullanıcıların Canon Camera Connect uygulamasını kullanarak görüntüleri ve videoları akıllı telefonlarına sorunsuz bir şekilde aktarmalarını sağlıyor. Uygulama, kullanıcıların fotoğraf makinesiyle uzaktan işlem yapmasına da olanak tanıyor. Üstelik, Bluetooth bağlantısı sayesinde, BR-E1 uzaktan kumanda veya bir akıllı telefon ile kolayca kontrol edilebiliyor.

Sadece 356 gram ağırlığındaki EOS R100’ün taşınabilir tasarımı, hareket halindeyken çekim yapmak isteyenlere büyük kolaylık sunuyor. Rahat tutma yeri, elektronik vizörü, sezgisel kontrolleri ve rehberli kullanıcı arayüzü, kullanıcılara profesyonel fotoğrafçı olmadan da ailenin fotoğrafçısı olmak için gereken araçları sunuyor. Kullanıcılar ayrıca yenilikçi RF lensler, mikrofonlar ve Speedlite flaşlar gibi çeşitli ve çok yönlü aksesuarları kullanarak yaratıcılık olanaklarını sınırsız hale getirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER