Manşetler

Canon EOS R full-frame aynasız kamerasını tanıttı

canon eos r

Canon ilk full-frame aynasız kamera ve objektif sistemini tanıttı. Her ikisi birlikte EOS R olarak adlandırılan bu sistem, Canon’un kısa süre önce full-frame aynasız kameralarını duyuran Nikon’a bir cevap niteliğini de taşıyor.

EOS R’ın duyurusu, her iki Japon kamera devinin yıllar boyu Sony ve Fujifilm gibi aynasız kamera teknolojilerine yatırım yapan şirketlere verdikleri gönülsüz karşılıkların ardından bu işi ciddiye aldıklarını gösteriyor.

Daha önce sızan bilgilere uygun düşecek şekilde, EOS R kamera 30.3 megapiksel full-frame sensör ve 100-40000 ISO aralığı değerine sahip. Sensör dual-pixel otomatik odak kulanıyor ve Canon’un DIGIC 8 görüntü işlemcisiyle çalışıyor. Arkada tamamen dönebilir dokunmatik ekran ve aynı zamanda elektronik OLED vizör bulunuyor. Kameranın tepesinde de bir bilgi paneli mevcut.

Kamera inceltilmiş bir DSLR görünümü taşırken, EOS R sistemi birkaç açıdan Canon’un geleneksel kontrol düzeninden ayrılıyor. En dikkat çekici olanı, tüm objektiflerin özel bir kontrol halkasına sahip olması. Aynı zamanda zumlama ve manuel odak için de kadranlar bulunuyor. Böylelikle diyafram açıklığı gibi ayarlar doğrudan objektif üzerinden yapılabiliyor. Aynı zamanda kameranın arka tarafında sağa sola kaydırılabilen kontrol çubuğu var, bu da çeşitli özellikler için kullanılabiliyor.

Duyurulan ilk EOS R objektifleri 24-105mm f/4 L, 50mm f/1.2mm L, 28-70mm f/2 L ve 35mm f/1.8 makro oluyor. Canon, EOS SLR lensler için de üç adet objektif yuvası adaptörü çıkarıyor. Bunların bir tanesi EOS R kontrol halkası içeriyor, diğeri de filtrelerle kullanılabiliyor.

Canon EOS R’ın sadece gövdesi 2 bin 299 dolarlık yurt dışı fiyatına sahipken, 24-105mm objektifle birlikte 3 bin 399 dolara satılacak. Ön siparişler 12 Eylül’de başlayacak. Ürün ise ekim sonunda piyasaya sunulacak.

İLGİLİ HABERLER