Manşetler

Canon EOS M5 aynasız kamera ile çıtayı yükseltiyor

Canon eos m5

Canon eos m5Canon’un şimdiye kadar çıkmış en iyi aynasız makinelerinden bir tanesi olan EOS M3’ün çıkışının üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Şimdi şirket kompakt ürün serisini Canon EOS M5 ile geliştiriyor. Bu yeni makine DSLR makine kullanım hissini sahiplerine yaşatmayı amaçlıyor.

Her ne kadar Canon EOS M5 bir DSLR’ın yerini alacak yeterlilikte olmasa da, Canon’un daha profesyonel kullanıcıları hedefleyen EOS 80D modelinden birtakım işlevleri aldığını görüyoruz.

Dual Pixel CMOS otomatik odak özelliği sayesinde video modunda hareket eden nesneleri doğru şekilde takip edebilirsiniz. Buna ek olarak 24.2 megapiksel APS-C sensör ve 100-25600 ISO aralığı da ortak özellikler arasında yer alıyor.

Bunlara ek olarak, Canon EOS M5’te Digic 7 görüntü işlemcisi, saniyede 7 kare hızında sürekli çekim modu, Bluetooth, NFC ve Wi-Fi ile akıllı telefonla kolay bağlantı kurma imkanı bulunuyor. Arkada 3.2 inç dokunmatik ekran ile yüksek çözünürlüklü elektronik vizör bulunuyor.

EOS M5’in EF-M yuvası barındıran bir kamera olduğunu belirtelim. Ayrı bir adaptör edinerek bunu Canon’un geniş EF lens yelpazesiyle de kullanmak mümkün olabilir.

Genel olarak Canon’un yeni aynasız kamerası pazardaki en iyi ürünlerden bir tanesi olduğunu vadediyor. Ne var ki, bunun doğruluğunu görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. Canon EOS M5’in kasım ayından itibaren yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Sadece gövdesi 980 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. 15-45 mm f/3.5-6.3 zum lens ile birlikte fiyat 120 dolar daha artıyor. Bu makinenin Türkiye’de de ilerleyen zamanlarda satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER