Manşetler

Canon 18 megapiksel EOS M ile aynasız fotoğraf makinesi üreticileri arasına katıldı

Canon da aynasız, değiştirilebilir lensli fotoğraf makinelesi üreticileri kervanına Canon EOS M ile birlikte katıldı. 18 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olan bu kompakt model dokunmatik ekran aracılığıyla kontrol ediliyor ve cebe sığabilecek boyutlarda geliyor. APS-C CMOS sensör barındıran bu model ISO 100-12800 (H modunda 25600’e kadar uzatılabilir), Full HD video kaydı gibi yetenekleri bünyesinde barındırıyor. Canon’un DSLR’larında gördüğümüz DIGIC 5 Görüntü İşlemcisi, 31 AF noktalı Hybrid CMOS otomatik odalama sistemi, yüz algılama ve çok noktalı otomatik odaklama da bu modelin özellikleri arasında bulunuyor.

EOS M’in EF-M 22m f/2 STM lens paketi ve opsiyonal EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM lens paketi içinde basamaklı motor sistemi bulunuyor, bu sayede Canon’un iddiasına göre çok daha sessiz bir otomatik odaklama mekanizması sağlanıyor. 64 basamaklı, kullanıcı tarafından ayarlanabilir ses destekli entegre stereo mikrofonun bulunduğu bu model 1080p ve 720p çözünürlüklerinde MPEG-4 AVC H.264 kaydı yapabiliyor.

Magnezyum ve paslanmaz çelikten yapılmış bir kasaya sahip olan Canon EOS M’in arkasında 3 inç’lik, 1.04 milyon noktalı Clear View LCD dokunmatik ekran bulunuyor. Çoklu dokunma desteği çimdikleyerek yakınlaştırma ve parmak sürükleyerek menüler içinde gezinme fırsatı sunuyor. Ekran üzeri kiri önleyen bir tabakayla kaplanmış durumda. Dokunmatik ekran EOS M üzerinde çeşitli düzenleme faaliyetlerinin yapılmasına da izin veriyor. Örneğin Fotoğraf Stilleri uygulaması fotoğraf veya videolara filtreler ekleme imkanı sunarken Video Snapshot uygulaması da art arda çekilmiş olan görüntüleri tamamen kamera içinde hareketli görüntülere dönüştürme fırsatı veriyor.

Canon’un mevcut EF ve EF-S lensleri EOS M ile, opsiyonel monte adaptörü yardımıyla kullanılabilecek. Bunun yanı sıra Speedlite 90EX flaş da opsiyonel araçlar arasında yer alıyor. Bu aksesuar ISO 100’de yaklaşık 10 metrelik bir menzil sunuyor, kablosuz olarak kontrol edilebiliyor.

Canon EOS M ekim ayında satışa çıkacak. EF-M 22m f/2 STM lens kitiyle birlikte yurt dışı satış fiyatı $799.99 olarak belirlenmiş durumda. Aynı lense sahip beyaz renkli versiyon da aynı zamanda Canon’un çevrimiçi mağazası üzerinden sunulmuş olacak. EF-M 18-55m f/3.5-5.6 IS STM lens de aynı zamanlarda $299.99’lık fiyat etiketiyle çıkacak. EF-EOS M monte adaptörü $199.99, Speedlite 90EX flaş ise $149.99’lık fiyata sahip olacak.

Galeri: Canon EOS M
[nggallery id=984]

İlgili >> Canon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER