Teknoloji

Daha hızlı otomatik odaklı ve 20.2 megapiksel sensörlü Canon EOS 70D tanıtıldı

Canon yeni Dual Pixel CMOS odaklı, daha önceki EOS kameralara göre beş kat daha hızlı otomatik odaklama yaptığını iddia ettiği EOS 70D modelini duyurdu. EOS 60D’nin takipçisi olan bu yeni model 20.2 megapiksel APS-C sensörüyle dikkat çekiyor. DIGIC 5+ işlemci, 19 noktalı AF sistem ve 12800’e kadar çıkan maksimum ISO seviyesi de Canon EOS 70D’nin dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor.

canon-eos-70d-030713

Tek bir basışla saniyede 7 kare fotoğraf yakalayabilen, art arda 65 JPEG veya 16 RAW görüntüyü tek seferde çekebilen bu makine video tarafında 1920 x 1080 Full HD çekim imkanı da sunuyor. Aralarında 1080p’de 30, 25 veya 24 fps; 720p’de ise 60 veya 50 fps hızların bulunduğu farklı ayarlarda video çekimi yapabilen bu makine dahili düzenleme ve paylaşım araçlarıyla sahiplerine yardımcı oluyor.

Canon yeni AF sisteminin çerçeve içindeki nesneleri daha iyi şekilde izleme imkanı sunduğunu söylüyor. Movie Servo AF modu nesneleri hareket hâlindeyken izliyor, onların daima odak içinde kalmasını mümkün kılıyor. Bununla birlikte kullanıcılar çerçevenin yüzde 80’inin üzerinde alanı kaplayan farklı odak alanlarına, dokunmatik ekranın yardımıyla dokunarak odaklama yapabiliyor, üstelik bunu video kaydı yaparken bile gerçekleştirebiliyor. Video çekimi için dahili mikrofonuyla stereo ses kaydı yapma imkanı sunan bu cihaz aynı zamanda mikrofon girişi de barındırıyor.

Dahili Wi-Fi da makineyi uzaktan kumanda etme, aynı zamanda görüntüleri kolaylıkla paylaşma olanağı sunuyor. Önceki EOS modellerinde olduğu gibi 3 inç’lik Vari-Angle dokunmatik ekran barındıran bu model aynı zamanda HDR desteği ve Çoklu Pozlama Modu gibi özellikleri de içeriyor.

Canon EOS 70D EF-S 18-55 IS STM veya EF-S 18-135 IS STM lens seçenekleriyle birlikte ağustos ayında yurt dışında satışa sunulacak.

İlgili >> DPreview

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER