Manşetler

Wi-Fi özellikli ve dahili GPS destekli Canon EOS 6D DSLR duyuruldu

Şimdiye kadar birçok dedikoduya malzeme olan Canon EOS 6D nihayet Almanya’da düzenlenen Photokina 2012 ile birlikte resmiyet kazandı. Canon’un bu yeni makinesinin en fazla dikkat çeken özellikleri arasında Wi-Fi bağlantı desteği ve dahili GPS yer alıyor. Bu iki özellik ilk kez bir Canon DSLR makinede karşımıza çıkıyor.

Yeni makinenin temel özellikleri onun fotoğrafçılıkla ciddi şekilde ilgilenen kitleyi hedeflediğini gösteriyor. 20.2 megapiksel tam kamera CMOS sensör, şirketin en yeni DIGIC 5+ işlemcisi, 100-25600 ISO aralığı (50, 51200 ve 102400 gibi ek opsiyonlar), 3.2 inç’lik Clear View 2 TFT LCD ekran bu makinenin öne çıkan diğer özellikleri arasında yer alıyor. Hem JPEG hem de RAW formatlarında sabit görüntü çekimi yapabilen makine aynı zamanda saniyede 29.97, 25 ve 23.976 karelik, H.264 formatında 1080p Full HD video çekimleri de gerçekleştirebiliyor.

Wi-Fi ve GPS’in varlığı Canon EOS 6D’yi diğerlerinden farklı kılacak. Wi-Fi bağlantı desteği sayesinde 6D’yle çekilen görüntüler bilgisayara, bulut sunucusuna, akıllı telefona veya tablete kablosuz olarak aktarılabilecek. GPS sayesinde kullanıcılar çekilen fotoğrafa yer bilgisini otomatik olarak ekleyebilecek. Diğer üst sınıf Canon modelleri ikinci özellikten yararlanabiliyordu, ancak bunun için şirketin harici olarak sunduğu GPS eklenti aksesuarına ihtiyaç vardı.

Canon EOS 6D’nin sahip olduğu bir diğer yenilikte yeni bir otomatk odak sistemi. 11 noktalı otomatik odaklama sistemi EV-3 seviyesine, Canon’un söylediğine göre ay ışığı eşdeğerine kadar odaklamaya izin veriyor. Ayrıca Kontrast Algılama, Faz Algılama, Çoklu alan Seçimli tek noktalı odak, Sürekli odak, Yüz Algılama ve Live View gibi çeşitli odak modları da yer alıyor.

HDR modu, optik vizör, 30 saniyelik minimum, 1/8000 saniyelik maksimum sensör hızı, harici flaş için monte yuvası da Canon EOS 6D’nin özellikleri arasında. Flaş kullanmak isteyenlerin aksesuara ihtiyacı olacak, çünkü Canon EOS 6D dahili flaş barındırmıyor. SD/SDHC/SDXC destekli kart yuvası, USB 2.0, HDMI çıkışı, uzaktan kumanda portu gibi çevresel arabirimlerin yanı sıra LC-5 kablosuz uzaktan kumanda da bu makineyle çalışabiliyor.

Kameranın magnezyum alaşımlı kasası batarya ile birlikte 770 gr. ağırlığa sahip, boyutlar ise 145 x 111 x 71 mm. EOS 6D Dijital SLR Fotoğraf Makinesinin sadece gövdesi ABD’de 2099 dolarlık fiyata sahip olacak. Canon’un EF 24-105mm f/4L IS USM zum lensle birlikte fiyat 2899 dolara yükseliyor. Makine, tüm konfigürasyonlarıyla birlikte aralık ayında yurt dışında piyasada olacak.

Galeri: Canon EOS 6D
[nggallery id=1047]

İlgili >> Canon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER