Manşetler

Canon EOS-1D X Mark II resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon EOS-1D X

Nikon bundan birkaç hafta önce CES’te, dört yıllık önce çıkardığı amiral gemisi makinenin yeni versiyonu D5’i tanıtmıştı. Canon da şimdi benzer bir adım attı ve Nikon D5‘e cevap niteliğinde EOS-1D X Mark II’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Profesyonel spor fotoğrafçılarını ve foto muhabirleri hedefleyen bu makine zorlu koşullarda bile çalışmayı sağlayacak bir tasarımla geliyor.

Kameranın full-frame, 20.2 megapiksel sensörü bulunuyor, otomatik odakla saniyede 14, otomatik odaksız da saniyede 16 kare fotoğraf çekimi gerçekleştiriyor. 100-51200 doğal ISO aralığı 409600’a kadar genişletilebilir hassasiyetle sunuluyor. Saniyede 60 kare hızında 4K video çekimi de yapabilen EOS-1D X Mark II’nin 1.62 milyon noktalı, 3.2 inç ekranı fotoğraf ve video çekimi sırasında sahneyi keskin şekilde görmeyi sağlıyor. 61 noktalı, 41 çapraz tipli yeni otomatik odak sistemi, dahili GPS de diğer özellikler arasında bulunuyor. Bu arada 2012’nin orijinal 1D X modelinin kasası hemen hemen aynı şekilde korunmuş.

Canon’un profesyonel fotoğrafçıları hedefleyen ürünü Canon 1D X Mark II nisan ayından itibaren yurt dışında satışa sunuluyor. Ürünün sadece gövdesi 5999 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca Canon 64 GB CFast kart ve okuyucuyla birlikte 6299 dolarlık bir pakette sunuyor. Bu arada yeni çıkan Wi-Fi adaptörü de 600 dolarlık fiyat etiketiyle geliyor.

İLGİLİ HABERLER