Manşetler

Canon EOS 1200D EOS Companion uygulamasıyla birlikte kitleleri DSLR fotoğrafçılığa ısındıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon, EOS 1100D modelinin geliştirilmiş bir versiyonu olan EOS 1200D’nin duyurusunu yaptı. 18 megapiksel APS-C CMOS sensör taşıyan bu yeni makine aynı zamanda iOS ve Android için çıkarılmış yeni bir EOS Companion yardımcı uygulamayla birlikte kullanılıyor.

canon-eos-1200d-120214-4

EOS 1200D modelinde, EOS 600D modelinde de yer alan ve kullanıcılarda olumlu etki bırakan 18 megapiksel sensör bulunuyor. Buna ek olarak Digic 4 işlemci, 9 noktalı AF otomatik netleme sistemi, 3fps sürekli çekim modu gibi özellikler de bu makinenin çatısı altında yer alıyor.

Arkasında 3 inç, 460 bin noktalı ekran barındıran bu makinede ayrıca optik vizör de bulunuyor. Geleneksel bir DSLR olmanın getirdiği durumla birlikte, EOS 1200D modelinde kontroller için epey fazla alan bulunuyor. Bu sayede hareket alanı daha da genişlemiş oluyor.

EOS 1200D modeli full HD video kayıt yeteneğini de bünyesinde barındırıyor.

EOS Companion uygulaması DSLR fotoğrafçılığa yeni ısınanlara bir rehber niteliği taşıyor, kontrolleri anlatıyor, kameranın farklı fonksiyonlarının nelere yaradığını gösteriyor, karşılaşılabilecek problemleri aşmada yardımcı oluyor. Ayrıca makineyle uyumlu lensler ve aksesuarlar hakkında bilgi veriyor.

EOS 1200D’de Canon’un Scene Intelligent Auto olarak adlandırılan özel bir modu bulunuyor. Ayrıca balık gözü ve oyuncak kamera gibi sanatsal filtreler de çekilen fotoğraflara farklılık katmaya yardımcı oluyor.

Canon EOS 1200D modeli mart ayından itibaren piyasaya çıkacak. Makinenin sadece gövde fiyatının İngiltere’de 350 pound (1261 TL) fiyattan alıcı bulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER