Teknoloji

Canon’dan DSLR ve aynasız makineleri için özel web kamerası setleri geliyor

canon web kamerası

Eğer yakın zamanda bir Canon DSLR veya aynasız kamera aldıysanız ve onu daha fazla alanda kullanmak istiyorsanız, Canon’un çok yakında satmaya başlayacağı web kamerası aksesuar setleri ilginizi çekecektir. Böylelikle Canon fotoğraf makinesi sahipleri cihazlarını yüksek kaliteli web kameralarına dönüştürebilecekler.

Her bir setin farklı parçaları var. Ancak çıkarılan üç farklı set içinde de kamerayı masaüstü veya dizüstü bilgisayara bağlamayı sağlayan bir USB kablosu, Canon fotoğraf makinesini prize bağlı biçimde sürekli kullanmayı sağlayacak batarya kaseti ve güç kablosu var. Öte yandan, bu üç set içinde de kamerayı sabitleyecek bir tripodun bulunmadığını belirtelim.

Canon, üç farklı aksesuar seti çıkarıyor. Bunlar yurt dışında, aralarında Amazon ve Best Buy‘ın bulunduğu mağazalarda ön siparişe sunuldu. Dağıtımlar ise 25 Mart’ta başlayacak. En uygun fiyatlı iki set; EOS M kameralar (M50, M50 Mark II ve M200) ve EOS Rebel kameralar (Rebel T3, T5, T6 ve T7) ile uyumludur ve her biri 89,99 dolara satılıyor. EOS RP kameralarla çalışan daha pahalı kit ise 159,99 dolar fiyata sahip. Alternatif olarak, üçüncü taraf bir şarj kiti satın alabilir ve kendi USB kablonuzu Canon kitlerinin maliyetinden daha düşük bir fiyata sağlayabilirsiniz.

Geçen yıldan bu yana, birçok insan evden çalıştığı veya iletişim kurmak için video konferans araçlarına güvendiği için salgın nedeniyle web kameralarına yüksek talep oldu. Canon, rakipleri gibi, sahiplerinin eksiklikleri gidermek için belirli Canon fotoğraf makinelerini web kamerası olarak yeniden kullanmalarına izin veren bir yazılım yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER