Teknoloji

Canon’dan sürpriz drone tasarımı patenti

canon drone

Drone pazarındaki uygun fiyatlı seçeneklerin sayısı giderek artıyor. Artık DJI dışındaki markalar da bu ürün kategorisine ciddi anlamda katlı veriyor. Yeni bir patent başvurusuna göre, Canon da yakında drone pazarında yerini alabilir.

Digital Camera Info sitesinin haberine göre, Canon tarafından bu hafta yapılan bir patent başvurusunda bir drone’un izleri açık şekilde görülüyor. Çizimlerde drone’un katlanabileceği de görülenler arasında yer alıyor.

Çizimde görülen ana kamera, Canon Powershot Pick’e bir hayli benziyor. Bu kamera insanları otomatik olarak takip edebiliyor. Drone’da bu kameranın bazı özelliklerinin baz olarak kullanılabileceği belirtiliyor.

Oldukça hafif bir kamera olan Powershot Pick, fotoğraf ve video konusunda etkileyici bir performans sergiliyor. Dolayısıyla bu kamerayı bir drone’a yerleştirmek, oldukça iyi kareler yakalamayı sağlayabilir.

Canon drone tasarımının patentini alsa da, bu durum şirketin bir drone çıkaracağı anlamına gelmiyor. Şirketler her zaman patentini aldıkları tasarımı somut bir ürüne dönüştürmüyor.

İLGİLİ HABERLER