Teknoloji

Canon da fidye virüsü saldırısının kurbanı oldu

canon web kamerası

Garmin’in maruz kaldığı ağır fidye virüsü saldırısının üstünden çok fazla zaman geçmeden başka bir büyük marka da benzer bir saldırıyla karşılaştı. Yeni saldırının kurbanı Canon olurken; Bleeping Computer’ın haberine göre, şirketin 10 TB büyüklüğündeki verileri korsanların eline geçti. Saldırı nedeniyle Canon’un hizmetlerinde ve web sitelerinde kesintiler de yaşanıyor.

Kesintiden Canon’un sahibi olduğu 20’den fazla alan adının etkilendiği belirtildi. Şirketin ABD sitesinde kullanıcıları sitenin “bakım nedeniyle” kapalı olduğunu belirten bir mesaj karşılıyor. Canon’un küresel, Türkiye ve Japonya internet sitelerinde ise erişimde herhangi bir sorun söz konusu değil.

Canon’un IT ekibinden gönderildiği belirtilen bir e-postada şirketin pek çok uygulamayı etkileyen geniş kapsamlı sistem sorunlarıyla karşı karışıya kaldığı ifade ediliyor. Bleeping Computer’ın haberinde, şirkete gönderilen fidye notuna ait olduğu söylenen ekran görüntüsü de bulunuyor. Bu ekran görüntüsü, saldırının Maze isimli fidye virüsüyle gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Garmin saldırısında kullanılan WastedLocker’ın aksine, Maze’de erişilen iç sistemlerin şifreleri çözülüyor ve dışarı sızdırılıyor. Saldırının arkasındaki grup, 10 TB büyüklüğünde veriye ulaşıldığını iddia ediyor. Eğer Canon fidye ödemeyi kabul etmezse, bu verilerin sızıntı sitelerinde paylaşılması en güçlü ihtimal olarak öne çıkıyor. Garmin’in verilerine erişim için milyonlarca dolar fidye ödediği söyleniyor.

Canon cephesinden şimdilik konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi. Şirket konunun incelendiğini belirtmekle yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER