Teknoloji

Canon 5D Mark II için emeklilik zamanı geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon 5D Mark II gibi unutulmaz bir ürün tarihin tozlu sayfalarına girmek üzere aramızdan ayrılıyor. CanonRumors sitesinin haberine göre bu makine Canon’un Japonya web sitesinde “eski ürünler” sayfasıan taşındı. Canon Türkiye web sitesinde mevcut ürünler içerisinde yer alsa da, Japonya’daki bu hareketin arkasından Türkiye’de de işlerin değişmesini bekleyebiliriz.

Mark II’nin sahip olduğu full-frame sensör ve 1080p video modu bu makineyi film yapımcıları için makul bir seçenek hâline getirmiş onlara zamanın en iyi video kameralarında bile eksik olan düşük ışık hassasiyeti ve sığ alan derinliği konusunda avantaj sağlamıştı. Makinenin full HD çözünürlük desteği veya 12800 maksimum ISO ayarı onu birçok rakibi karşısında üstün kılmıştı. Zamanında DPReview sitesi tarafından yapılan bir incelemede Canon’un makinesi için “bu fiyat aralığında veya hatta bu aralığın dört katı seviyesinde 5D Mark II tarafından sunulanın yanına yaklaşabilmiş yaratıcılık imkanları bulunmuyor” şeklinde bir yorum yapılmıştı. Bu güçlü ve nispeten ucuz kamera belgeselden müzik kliplerine, reklam çekimlerinden Hollywood filmlerine birçok alanda kendine yer bulmuştu.

Mark II’den sonra gelen Mark III ile birlikte çıta biraz daha yükseğe çekilmişti, bunun yanı sıra Canon’un video konusundaki hünerleri daha fazla seriye yayıldı. Buna rağmen Mark II giderek düşen ve daha makul hâle gelen fiyatı ve Canon’un geniş EF lens hazinesine erişim sunmasıyla dikkat çeken bir ürün olmaya devam etti. Anlayacağınız Canon 5D Mark II geçen dört yıl içinde film sektörünün unutulmaz bir oyuncusu olmayı başardı.

İlgili >> CanonRumors, The VergeCanon Japonya

İLGİLİ HABERLER