Teknoloji

Canon 4K video kayıt desteği sunan EOS-1D C’yi Japonya’da tanıttı

Canon uçuk fiyatlı yeni makinesi EOS-1D C’nin Japonya lansmanını gerçekleştirdi. Önümüzdeki haftalarda Japonya dışında da görmeyi beklediğimiz EOS-1D C yaklaşık 12 bin dolara denk gelen bir fiyata sahip. 18 megapiksele kadar çözünürlük desteği sunan full-frame CMOS sensör barındıran bu makine 24 fps hızında 4096 x 2160 piksel çözünürlükte 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Canon EOS-1D C kabaca yapılan bir hesapla her altmış saniyelik video için 3.8 GB’lık bir alan kullanıyor. Bu, düzgün bir çekim için oldukça geniş bir depolama alanına gereksinim duyulacağı anlamına geliyor. Super 35mm Kırpma Modu ve Canon Log Gamma gibi özellikler de bu makinede yer alıyor. Ayrıca EOS-1D C’de entegre kulaklık portu ve zaman kodlu HDMI girişi de bulunuyor. Çift DIGIC 5+ işlemci de bu makinenin bir diğer özelliği arasında yer alıyor. Öte yandan EOS-1D C Canon’un 4K ve Full HD kaydı Compact Flash üzerinde gerçekleştiren ilk DSLR makinesi olma özelliğini taşıyor. Tasarım ve ağırlık açısından emekliye ayrılan 5D Mark II’yi aratmayan bu ürün Canon’un deyimiyle diğer 4K kameraların gidemeyeceği ortamlarda düzgün çekim yapacak şekilde tasarlandı.

EOS-1D C henüz tüketicilerle buluşmadı, ancak fikir verici test videoları ve fotoğrafları internet üzerinde dolaşmaya başladı. Yukarıda gördüğünüz film Untitled Film Works tarafından bu makineyle hazırlandı. Video 1D kullanarak “hareket görüntüleme fotoğrafçılığının heyecan verici olasılıklarını keşfetmek için” hazırlanmış.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER