Teknoloji

Canon 18 megapiksel destekli yeni DSLR’ı Canon EOS-1D X’i duyurdu, Mart 2012’de çıkıyor – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon en yeni DSLR makinesi Canon EOS-1D X’in duyurusunu yaptı. 18 megapiksellik çözünürlük desteğine sahip bu makinede bir çift DIGIC 5+ işlemci ve Full HD video kayıt yeteneği gibi özellikler bulunuyor. Farklı hava koşullarına karşı dayanıklı bir yapıya sahip olan Canon EOS-1D X özellikle profesyonel fotoğrafçıları hedefliyor.

EOS-1D X, Canon’un mevcut EOS-1Ds Mark III ve EOS-1D Mark IV DSLR modellerinin yerini alıyor. 61 noktalı Yüksek Yoğunluklu Örgülü AF ve 14-bit analog / dijital veri çevirme ve tam çözünürlükte, JPEG modunda 12 fps’lik sürekli çekim modu gibi özellikler de EOS-1D X’in barındırdıkları arasında yer alıyor. Makinede bulunan yeni Çoklu Pozlama özelliği sayesinde art arda dokuz kareye kadar çekim yapılıyor ve bunların her birinin en iyi elementleri birleştirilerek mükemmel bir fotoğraf oluşturuluyor. Bu işlemin tümünün makine içinde yapıldığının altını çizelim. Bu sistem daha önce çekilmiş RAW görüntü dosyaları üzerinde de uygulanabiliyor. Faz algılamalı otomatik odaklama ve yüz saptama özellikleri de EOS-1D X tarafından destekleniyor, ayrıca pozlama işlemi genel ölçümleme için 252 bölge, düşük ışıklı ölçümleme içinse 35 bölge kullanılarak kontrol ediliyor.

Canon EOS-1D X’te genel ISO aralığı 100 ile 51200 arasında değişiyor, ancak uzmanlar için de 50-102400 (H1) ve 50-204800 (H2) olmak üzere iki farklı özel ISO aralığı bulunuyor. Kullanıcı arayüzünde de bazı çalışmalar yapan Canon bazı fiziksel kontrollerin yerini değiştirirken kullanıcı mnülerini de yeniden düzenlemiş. Örneğin, otomatik odaklama fonksiyonlarının ayarlanması artık kendine özel bir sekme üzerinden gerçekleştiriliyor.

Canon EOS-1DX bağlantılar açısından da zengin. Entegre Gigabit ethernet portu barındıran cihazda ayrıca HDMI portu, çift CF kart yuvası, USB portu ve ses girişi yer alıyor. Ayrıca Canon bu makineyle birlikte kullanılacak iki yeni aksesuarı da duyurdu. Canon WFT-E6A Kablosuz Dosya Aktarıcısı sayesinde kameraya WiFi b/g/n desteği ekleniyor, böylelikle yeni fotoğraflar kablosuz bağlantı üzerinden başka bilgisayara aktarılabiliyor. Canon GP-E1 GPS Alıcısı ise çekilen fotoğraflara enlem, boylam, yükseklik, saat ve kamera yönü gibi bilgileri ekliyor.

Canon EOS-1D X’in Mart 2012’de piyasaya çıkması bekleniyor. Cihazın yurtdışı satış fiyatı 6800$ olarak belirlenmiş. Kablosuz Dosya Aktarıcı cihazı 600$, GPS Alıcı cihazı da 300$’lık yurtdışı fiyat etiketiyle Nisan 2012’de piyasaya çıkmış olacak.

Galeri: Canon EOS-1D X
[nggallery id=708]

İlgili – Canon

İLGİLİ HABERLER