Eğlence

Fransız kablo TV operatörü Canal+ abonelerine Apple TV 4K veriyor

canal+ apple tv 4k

canal+ apple tv 4k

Fransız TV servis sağlayıcısı Canal+, kendi kablo TV set üstü cihazını bir kenara bırakarak, 5 milyondan fazla abonesine Apple TV sunmaya başladı.

Fransız teknoloji haber sitesi Next INPact’in haberine göre, Canal+’ün kablo TV servisine abone olanlar, kendilerine kiralık olarak verilen 4K destekli Apple TV üzerinde bulunan myCanal uygulaması üzerinden TV kanallarını izleyebilecekler. Bu hizmet, herhangi bir TV paketinin üstüne ek aylık 6 avroluk ücret karşılığında sunulacak. Uydu TV servisine bağlı kalmak isteyenler, Canal+’ün geleneksel set üstü cihazını kullanmaya devam edecek.

Bu, ilk kez bir kablo TV şirketinin geleneksel kablo TV kutusunun yerine bir internet üzerinden yayın cihazını kullanmasına örnek teşkil etmiyor. İki yılı aşkın zaman önce Turkcell benzer bir adım atmış, TV+ servisini Apple TV üzerinden izleme imkanını abonelerine sunmuştu. Üstelik kampanya kapsamında Apple TV de belirli bir ücret karşılığında veriliyordu. Şu anda da TV+ Apple TV uygulaması üzerinden bu platformun kanallarını izlemek, yayını geri almak ve isteğe göre sunulan içeriklere ulaşmak mümkün oluyor.

Canal+’ün Fransa dışında fazla bir varlığı, bilinirliği bulunmuyor. Ancak Apple ile doğrudan ilişki çerçevesinde gerçekleştirilen bu iş ortaklığı, dünya çapında diğer servis sağlayıcılarına da içerik dağıtım modelleri açısından fikir verebilir.

İLGİLİ HABERLER