Teknoloji

Camera Go ile Android Go telefonlara yeni bir kamera uygulaması

camera go

Google giriş seviyesi Android Go cihazları için yeni Camera Go uygulamasının duyurusunu yaptı.

İki yıl önce Android’in daraltılmış bir versiyonu olarak çıkan Android Go, ucuz ve giriş seviyesi cihazlarda çalışacak şekilde tasarlanmıştı. Şu anda 100 milyon aktif cihazda çalışıyor. Google Gmail, YouTube, YouTube ve diğer önemli servislerinin Go versiyonlarını çıkarmıştı. Ancak iyi bir kamera uygulamasının eksikliği hissediliyordu.

Yeni Camera Go uygulamasının sade ve kalabalıktan arındırılmış bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. İlk kez bir akıllı telefon kullanan kişiler için tasarlanmış. Ayrıca Google, Android Go için belirlediği başlangıç vizyonuna da bağlı kaldığını gösteriyor. Camera Go ile kullanıcıların depolama alanını düşünmelerine gerek yok. Uygulama fotoğraflar ve videolar için ne kadar boş alanın kaldığını takip ederek size alan açmak için tavsiyeler sunuyor.

Android’in ürün yönetim şefi Arpit Midha, “Camera Go, telefonun işletim sistemine derinlemesine entegre edilmiştir ve yalnızca en tepedeki bir fotoğraf filtrelemesi değildir.” diyor. Google, fotoğraflarda alan derinliği oluşturacak bir Portre modunu bile eklemiş. Bu sayede çok ucuz cihazlarla bile söz konusu özellik elde edilebilecek. Midha, bunun o tarz cihazlar için bir ilk olduğunun altını çiziyor. “Fotoğrafı giriş seviyesi için demokratikleştirir.”

Camera Go uygulamasının yüklü geleceği ilk uygulama HMD’nin yeni Nokia 1.3 modeli olacak. Bu telefon nisan ayında, 95 avroluk yurt dışı fiyatıyla satışa çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER