EğlenceManşetler

Cameo: Videolarınızı hızla düzenleyin ve paylaşın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cameo-1

Vimeo, video paylaşımı konusunda dünyanın en popüler platformları arasında yer alıyor. Özellikle sinemayla yakından ilgilenenler için Vimeo, sunduğu imkanlarla kimi zaman YouTube’dan daha sık tercih edilebiliyor. Kullanıcılarına sağladığı fırsatları sadece video paylaşımıyla sınırlamayan Vimeo, mobil cihazlarla video kaydının giderek arttığı bir dönemde Cameo ile mobil ortamda video düzenleyip paylaşmanın kapılarını açıyor.

cameo-2

Öncelikle Cameo üzerinden yeni bir video kaydı başlatmanın mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor. Cameo’da düzenlenecek videolar, akıllı telefonun film rulosu üzerinden seçiliyor. Cameo aynı andan birden fazla video seçilmesine ve bu videoların birleştirilmesine izin veriyor. Seçilen videolar üzerindeki düzenlemeler ise parçalar halinde gerçekleştiriliyor.

cameo-3

Cameo’nun sunduğu düzenleme araçları ise ”basit ama işlevsel” şeklinde tanımlanabilir. Kullanıcılar seçtikleri videoları Cameo üzerinden kesebiliyor, videolara farklı görüntü filtreleri ekleyebiliyor, videonun sesini artırabiliyor veya tamamen kısabiliyor. Vimeo’nun farklı türlerden eserleri barındıran müzik kütüphanesine de Cameo üzerinden erişilebiliyor. Bu kütüphane sayesinde kullanıcılar oluşturdukları videolara, telif hakkı kaygısı yaşamadan müzik ekleyebiliyor.

cameo-4

Cameo’daki düzenleme araçları sayesinde videolara yazı eklemek de fazlasıyla kolaylaşıyor. Yazı tipleri ve yazının yerleştirilebileceği renkler önceden belirlenmiş olsa da, nihai karar yine kullanıcılara bırakılıyor. Buna ek olarak, seçilen yazıların rengi de düzenleme ekranı üzerinden değiştiriliyor. Tüm düzenleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise sıra videoya dair bilgilerin girilmesine geliyor. Bu işlemin ardından videonun Vimeo’da paylaşımının önünde herhangi bir engel kalmıyor. Cameo’da düzenlenen videolar, Vimeo’da paylaşılmadan film rulosuna kaydedilemiyor. Videonun Cameo’daki yolculuğunun tamamlanması için Vimeo paylaşımı bir ön koşul niteliği taşıyor. Vimeo’ya yükleme aşamasına gelene kadar uygulama herhangi bir giriş yapılmadan kullanılabiliyor. Sıra paylaşıma geldiğinde ise kulanıcılardan Vimeo’ya giriş yapmaları isteniyor.

cameo-5

Mobil cihazlardaki kameraların gelişimi, bu cihazlarla son derece yüksek kaliteli videoların kaydedilmesinin de önünü açtı. Kaydedilen yüksek kaliteli videoların düzenlenmesi ve paylaşımının da mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilebilmesi ise büyük bir kolaylık anlamına geliyor. Cameo, içerik yaratıcılarının işini kolaylaştıracak temel araç ve imkanları bir arada sunmasıyla önemli bir eksiğin kapatılmasına yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER