Eğlence

Calm’ın meditasyon, uyku ve rahatlama içerikleri Spotify’a geliyor

calm meditasyon

Calm meditasyon uygulaması denince akla gelen ilk isimlerden biri. Spotify ile iş birliğine giden şirket, bazı içeriklerini doğrudan Spotify üzerinden kullanıcılarına ulaştıracak. Bu iş birliği Spotify Open Access programının bir parçası olarak sunuluyor. 2021’de hayata geçen bu program, şirketlerin ücretli içeriklerini Spotify’da farklı abonelik paketlerinde sunmasını mümkün kılıyor.

Calm’ın Spotify’da sunduğu seçki de farklı kategorilere dokunuyor. Bunlardan ilki olan Uyku Hikayeleri, daha önce hiç meditasyon yapmamış kişiler için hazırlanmış bir deneyim sunuyor. “Yeni Başlayanlar için Calm” adını taşıyan ikinci kategoride uygulamanın en popüler başlangıç seviyesi içeriklerini ve bazı kısa seçenekleri bir araya getiriyor. Böylelikle kullanıcıların meditasyon deneyimini test etmesi sağlanıyor. Üçüncü grupta ise stres ve kaygı yönetiminde kullanıcılara yardımcı olacak araçlar bulunuyor.

Çocuk içerikleri de Calm ve Spotify iş birliğinin bir parçası niteliğinde. Burada çocuklar için hazırlanan ve odaklanmalarına yardımcı olacak meditasyon içeriklerini bulmak mümkün olacak. Uyku Hikayeleri içinde de bazı çocuk içeriklerini bulmak mümkün. Calm’ın seslendirme kadrosunda Harry Styles, Camila Cabello, Jennifer Garner gibi isimlerin olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Calm meditasyon pazarında kendisini zirvede konumlandırıyor

Calm meditasyon pazarında kendisini zirvede konumlandırıyor. 2022’nin ekim ayına ait verilere göre, indirme sayısı 100 milyonu geçen uygulamanın ücretli abone sayısı da 4 milyonu geçti. Bu tarz iş birlikleri sayesinde Calm’ın Headspace ve InsightTimer gibi rakiplerine karşı avantaj sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER