EğlenceTeknoloji

Call of Duty: Warzone on günde 30 milyon kişi tarafından oynandı

call of duty

Activision’ın büyük savaş deneyimine farklı bir soluk getirmek amacıyla geliştirdiği Call of Duty:Warzone, kısa süre içinde büyük ilgi görmeyi başardı. Activision’dan verilen bilgiye göre, on günlük süre içinde oyunu oynayan kişi sayısı 30 milyonu geçti.

Yine de, Warzone’un büyüme hızının biraz yavaşladığını söylemek gerekiyor. Oyun, yayınlandıktan sonra 24 saat içinde 3 milyon kişi tarafından oynanmıştı. İlk üç günün sonunda ise oyuncu sayısı 15 milyonu bulmuştu.

Yine de, oyunun geldiği noktaya burun kıvırmanın mümkün olmadığını söylemek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Apex Legends, ilk dört haftanın sonunda 50 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Warzone da aynı yoldan ilerliyor gibi görünüyor.

Apex Legends, 2019’u 70 milyon oyuncuyla kapatmıştı. Hem Apex Legends’ın hem de Warzone’un önünde yüz milyonlarca kişinin oynadığı Fortnite’ı yakalamak için uzun bir yol bulunuyor.

Hâlihazırda dünya genelinde pek çok kişi, yaşamını evden çıkmadan sürdürmeye çalışıyor. Bu nedenle Call of Duty: Warzone, mevcut büyüme trendini koruma konusunda daha şanslı olabilir. Call of Duty markasının popülaritesi de bu konuda Warzone’a önemli bir fırsat sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER