EğlenceTeknoloji

Call of Duty: Warzone dört günde 15 milyon oyuncuya ulaştı

call of duty: warzone

Call of Duty: Warzone, yolculuğunun ilk günlerinde hızlı bir büyümenin tadını çıkarıyor. Geliştiricilerin verdiği bilgiye göre, 13 Mart itibarıyla ücretsiz modu deneyenlerin sayısı 15 milyonu geçti.

Oyunu, ilk 24 saatlik süre içinde 6 milyon kişi oynamıştı. Sadece dört günlük bir süre içinde Call of Duty: Warzone’u 15 milyondan fazla kişinin denemesi, oyunun yarattığı etkiyi gözler önüne seriyor. 2019’un en popüler oyunlarından biri olan Apex Legends, üç günde 10 milyon oyuncuya ulaşmıştı.

Apex Legends’ın büyümesi bir süre sonra yavaşlamıştı. Aynı senaryonun Call of Duty: Warzone’da da tekrarlanması oldukça muhtemel görünüyor. Bunun ne zaman olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bu süreçte oyunun kendisine rakiplerine karşı avantaj sağlayacak anlamlı ve kalıcı bir kitle toplaması önem taşıyor.

https://twitter.com/CallofDuty/status/1238632552946003969

Call of Duty: Warzone, büyük ihtimalle Fortnite gibi kültürel bir fenomene dönüşmeyecek. Ancak Call of Duty’nin güçlü bir marka olması, Activision’ın pazarlama gücü ve sağlam oyun mekanikleri Call of Duty: Warzone’a rakiplerine karşı bir avantaj sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER