Eğlence

Call of Duty: Warzone Caldera, bir dönemi kapatıyor

call of duty warzone caldera

Herkesin sevdiği ve bağımlısı olduğu orijinal battle royale oyunu Call of Duty: Warzone (şimdi Warzone Caldera olarak biliniyor), 21 Eylül’de tamamen sona erecek. Activision, bir blog yazısında bu adımın, geliştiricilerin “gelecek Call of Duty içeriklerine, mevcut Warzone (aslen Warzone 2.0 olarak adlandırılan) ücretsiz deneyim de dahil olmak üzere” odaklanmasına izin vereceğini yazdı.

Söz konusu tarih geldiğinde tüm oynanış, oyuncu ilerlemeleri, envanterler ve online hizmetler sona erecek. Ancak, Modern Warfare, Black Ops Cold War veya Vanguard‘da satın alınan herhangi bir Caldera içeriği, bu oyunlarda hala erişilebilir olacak.

Warzone, 2020 yılında iki oyun modu (battle royale ve plunder) ve aynı anda 150 oyuncuyu destekleyen Verdansk adında tek bir harita ile hayatımıza girdi. 2019’un Modern Warfare oyunu ile bir battle pass, silahlar ve kozmetik ürünleri paylaşıyordu. Lansmanın ardından sadece 10 gün içinde 30 milyon oyuncuya ulaşan oyun, anında bir başarıya dönüştü.

Oyun, 2022’nin kasım ayında Warzone 2.0‘ın sunulmasının ardından Call of Duty: Warzone Caldera olarak yeniden adlandırıldı. Call of Duty: Warzone 2.0, yakın zamanda sadece Warzone olarak yeniden adlandırıldı ve Activision, orijinal Warzone oyuncularını bu başlığa geçmeye teşvik ediyor. “Üç Battle Royale haritasında (Sezon 04’ün yeni haritası Vondel dahil) geniş bir oyun seçenekleri yelpazesi, Sıralı Oyun, beş farklı Extraction Zone’lu DMZ Beta, BlackCell teklifleri ve daha fazlasını bekleyin” diye yazıyor.

Ancak, tüm oyuncular bu durumdan memnun değil. Black Ops 4‘ten Blackout gibi daha önceki battle royale oyunlarının hâlâ faaliyet gösteren sunucuları varken, orijinal Warzone‘un olmaması bazı oyuncuları rahatsız ediyor. Diğer bazıları ise, kaynakların Warzone: Mobile‘a yönlendirilmesinden hoşnut değil. Kotaku‘ya göre, bazı oyuncular, tüm Warzone kozmetiklerini kaybedeceklerini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER