Eğlence

Sony Microsoft’un Call of Duty teklifinden mutlu değil

call of duty

Sony PlayStation CEO’su Jim Ryan, Microsoft’un Call of Duty serisini mevcut Activision anlaşmasının bitişinin ardından 3 yıl daha PlayStation’da tutmayı teklif ettiğini açıkladı. GamesIndustry.biz sitesine konuşan Ryan, şu ifadeleri kullandı: “Call of Duty’nin PlayStation’da geçirdiği neredeyse 20 yılın ardından sundukları teklif pek çok açıdan yetersiz. Aynı zamanda oyuncularımız üzerindeki olası etkiler de göz ardı ediliyor.”

İngiltere’nin rekabet kurumu, bir süre önce Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın almasının rekabete zarar verebileceğinden endişe duyduğunu belirtmişti. Açıklamada Microsoft’un Call of Duty ve World of Warcraft gibi popüler oyunları kendi ekosisteminde tutarak rakiplerine karşı avantaj sağlayabileceği ifade edilmişti.

Microsoft’un oyun şefi Phil Spencer ise bu açıklamaya verdiği yanıtta Call of Duty’yi daha uzun yıllar PlayStation’da tutmak için Sony’ye bir teklif yaptıklarını ve bunun oyun dünyasındaki standart anlaşmaların ötesine geçtiğini belirtmişti.

Ancak Sony bu düzenleme konusunda endişeli görünüyor. Jim Ryan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Tamamen işe dayalı özel bir konuda yorumda bulunma niyetim yoktu. Ancak Phil Spencer bu konuyu gündeme getirdiği için bazı noktaları düzeltmem gerektiğini hissediyorum. Microsoft bize Call of Duty’yi Sony ile Activision arasındaki mevcut anlaşmadan sonra üç yıl daha PlayStation’da tutmayı teklif etti. Biz PlayStation oyuncularının seriyi en üst kaliteyle deneyimlemelerinin garantisini vermek istiyoruz ve Microsoft bu ilkeyi göz ardı ediyor.”

Activision ve Sony arasındaki mevcut anlaşmanın sıradaki üç Call of Duty oyununu kapsadığı söyleniyor. 28 Ekim’de çıkacak Modern Warfare II de bu grupta sayılıyor. Call of Duty serisini “AAA” sınıfında önemli bir oyun olarak değerlendiren Sony, 2020 verilerine göre Activision Blizzard’ın en büyük müşterisi konumunda. Microsoft ise Google ve Apple’ın ardından dördüncü sırada yer alıyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER