Eğlence

Call of Duty serisine her yıl yeni bir oyun eklenmeyebilir

Call of Duty

Call of Duty serisi 13 yıldır ABD’de en çok satan oyun listesinin zirvesinde. Ancak Microsoft’un oyunun yapımcısı Activision’ı satın almasının ardından bu istikrarı bozacak yeni bir yaklaşımın uygulanabileceği söyleniyor.

Bloomberg’in haberine göre, Activision’ın üst düzey yöneticileri seriye her yıl yeni bir oyun ekleme politikasından vazgeçmeyi değerlendiriyor. Konu hakkında henüz kesin bir karar verilmediği belirtilirken, geliştiricilerinin önemli bir kısmının daha az sıklıkla oyun çıkarmanın oyuncuları mutlu edeceğine ve seriyi güçlendireceğine inandığı söyleniyor.

Bu değişikliğin 2023’te yapılabileceği veya daha sonraya bırakılabileceği konuşuluyor. Call of Duty’nin 2022’de çıkacak oyununun ise Infinity Ward’un hazırladığı versiyonun takipçisi olacağı iddia ediliyor.

Haberde Call of Duty’nin takvimini gevşetmenin geliştiricilerin yoğun iş yükünü hafifleteceğine dikkat çekiliyor. Buna ek olarak, Activision’ın farklı oyunlar üzerinde çalışması için alan sağlanmış olacağı da belirtiliyor.

Serinin ilk oyunu 2003’te yayınlanmıştı. Call of Duty 2 ise bir yıllık aranın ardından 2005’te çıkmıştı. O tarihten bu yana seriye her yıl yeni bir oyun ekleniyor. Serideki oyunların toplam satış sayısı 400 milyonu geçerken, Warzone ve mobil versiyon da Activision için ciddi gelir kaynağına dönüşmüştü.

Call of Duty serisinin her oyunu için üç yıllık bir geliştirme süresine ihtiyaç duyuluyor. Oyunların geliştirme sürecinde Activision bünyesindeki Infinity Ward, Sledgehammer ve Treyarch dönüşümlü olarak çalışırken, diğer küçük ölçekli stüdyolar da ana yapımcıları destekliyor.

İLGİLİ HABERLER