Eğlence

Microsoft’tan Sony’ye Call of Duty için PlayStation Plus teklifi

microsoft call of duty

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasındaki en önemli faktörlerden biri Call of Duty serisiydi. Ancak bu seri yazılım devinin süreci tamamlamasının önünde bir engele dönüşmüş gibi görünüyor. Sony, Call of Duty serisi üzerinden Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına karşı çıkıyor. Bu itirazı aşmaya çalışan Microsoft, rakibine cazip teklifler sunmaya devam ediyor. Söz konusu tekliflerin en yenisi sayesinde Call of Duty PlayStation Plus servisine de eklenebilir.

Microsoft’un Sony’ye Call of Duty serisi için 10 yıllık PlayStation desteği vadettiği daha önce ortaya çıkmıştı. PlayStation Plus teklifinin de bu 10 yıllık desteğin kapsamında olduğu söyleniyor. Sony’nin bu teklife verdiği yanıt ise belirsizliğini koruyor.

Sony’den gelecek cevabın Microsoft için bir hayli önemli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Microsoft’un Activision Blizzard anlaşması ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği tarafından mercek altına alınmış durumda. Sony’nin itirazları, bu ülkelerdeki resmi kurumlar tarafından da değerlendiriliyor. Dolayısıyla Sony’nin iknası anlaşmanın onayı için büyük önem taşıyor.

Call of Duty PlayStation Plus ve Xbox Game Pass rekabetinde dengeyi koruyabilir

Yazılım devi Sony’yi ikna etmeye çalışsa da, iki şirket arasında iplerin bu konu nedeniyle gerildiği söylenebilir. Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer, Sony’yi “Xbox’ı küçük tutarak büyümeye çalışmak” ile suçlamıştı. Spencer, Call of Duty serisinin PlayStation’da oynanabileceği konusunda şirket olarak söz verdiklerini birkaç kez dile getirmişti. Call of Duty PlayStation Plus’a eklenmesi, Microsoft’un bu konudaki samimiyeti konusunda bir gösterge olarak değerlendirilebilir. Call of Duty’nin varlığı, PlayStation Plus ve Xbox Game Pass arasındaki farkın açılmasını engelleyebilir.

Microsoft’un benzer teklifleri diğer rakiplerine sunduğu da biliniyor. Satışa onay verilmesi durumunda Call of Duty serisinin Nintendo Switch’e geleceği bir süre önce açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER