Eğlence

Call of Duty: Modern Warfare III dosya boyutu ile dikkatleri üzerine çekiyor

call of duty

10 Kasım’da oyuncularla buluşmaya hazırlanan Call of Duty: Modern Warfare III için, çıkışına günler kala dosya boyutuyla ilgili detaylar geldi. Activision, oyunun geçen yıla kıyasla neden daha büyük bir depolama alanına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. IGN’in haberine göre, erken erişime sahip oyuncuların PlayStation 5’te karşılaştığı toplam dosya boyutu, Modern Warfare II savaş modu, Warzone ve Call of Duty HQ dahil olmak üzere 234.9GB’ı buluyor. PC oyuncuları için ise, Modern Warfare II savaş modu ve Warzone yüklendiğinde bu boyut 172GB olarak karşımıza çıkıyor.

Activision, X platformunda yaptığı açıklamada, büyük dosya boyutunun “Birinci gün itibarıyla kullanılabilir içeriğin artması” nedeniyle olduğunu belirtti. Bu içerik; Call of Duty: Warzone için harita dosyaları, Modern Warfare II eşyaları için destek ve yeni açık dünya Zombi modunu kapsıyor. Activision, son kurulum boyutunun aslında önceki Call of Duty deneyimlerinin toplamından daha küçük olacağını iddia ediyor ve lansman hakkında “gelecek günlerde” daha fazla bilgi paylaşılacağını söylüyor.

PC ve PS5’te karşılaşılan yüksek dosya boyutlarının Modern Warfare III‘ün henüz yayınlanmamış içeriği, çok oyunculu veya Zombi oyun modları gibi ekleri içermediği belirtiliyor. Call of Duty HQ‘nun (Modern Warfare 2, Modern Warfare III ve Warzone‘a erişmek için gerekli merkezi platform) temel kurulumunun yaklaşık 50 GB olduğunu ve her oyun paketinin genel dosya boyutuna katkıda bulunduğunu, yeterli alanınız yoksa ilgili içerikleri kaldırabileceğinizi unutmamak gerekiyor.

Call of Duty’nin çok alan kaplamasıyla ilgili sorunlar her yeni oyunla birlikte artıyor

Ancak serinin hayranları, dosya boyutları konusunda endişelerini dile getiriyorlar. Call of Duty oyunları, 2019’da çıkan Modern Warfare yeniden yapımından bu yana depolama alanı kaplamasıyla biliniyor. Activision daha önce oyunun dosya boyutlarını azaltmak için adımlar attı ve daha fazla iyileştirme yaptığını belirtse de, oyunculardan Warzone ve HQ zaten kuruluysa Modern Warfare III için 79GB ek depolama alanı bulmalarını istemeye devam ediyor.

Bu durum, oyunun depolama ihtiyacının yanı sıra teknik kapasitesinin ve sunduğu içeriğin de büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Çok oyunculu ve Zombi modlarının eklenmesiyle birlikte dosya boyutunun daha da artması beklenirken, oyuncuların cihazlarında yeterli alan yaratma zorunluluğu da beraberinde geliyor.

Modern Warfare III‘ün bu yılki sürümü, her yıl gelişen grafik ve oyun motoru teknolojileriyle birlikte, oyun dünyasındaki en detaylı ve kapsamlı savaş simülasyonlarından birini sunmayı hedefliyor. Ancak oyunun zengin içeriği, depolama alanları üzerindeki baskıyı da artırıyor. Oyuncular, oyunun keyfini çıkarabilmek için daha büyük sabit diskler veya hızlı erişimli SSD’ler yatırımı yapmak zorunda kalabilir. Bu durum, özellikle yeni nesil konsolların ve PC bileşenlerinin maliyetlerinin yüksek olduğu bu dönemde, ek bir yatırım gerektirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER