EğlenceTeknoloji

Call of Duty Mobile’ın yayın tarihi açıklandı

call of duty mobile

Activision, Call of Duty Mobile için uzun süredir beklenen yayın tarihini sonunda açıkladı. Oyun, 1 Ekim itibarıyla hem iOS’te hem de Android’de oyuncularla buluşacak. Tencent’e bağlı Timi Games tarafından geliştirilen oyun, ücretsiz olarak indirilebilecek ancak oyun içi satın alma unsurları barındıracak. Mobil Call of Duty deneyimi, App Store ve Google Play Store’un desteklendiği tüm ülkelerde yaşanabilecek.

Call of Duty’nin mobil versiyonunda Black Ops ve Modern Warfare gibi diğer Call of Duty oyunlarından aşina olunan unsurları bulmak mümkün olacak.

Activision’da mobilden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Chris Plummer, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Call of Duty’nin kendine has oyun anlayışını; eksiksiz, birinci kişi aksiyon deneyimiyle avuçlarınıza getiriyoruz. Crash ve Crossfire gibi Modern Warfare haritalarını, Nuketown ve Hijack gibi Black Ops haritalarını aynı oyun içinde sunuyoruz.”

Call of Duty Mobile “Büyük Savaş” modu da sunuyor

Call of Duty’nin mobil versiyonunda özel bir Battle Royale (Büyük Savaş) modu da mevcut. Bu modda kullanılan büyük ve tamamen yeni haritada aynı anda 100 oyuncu oynayabiliyor. Oyuncular bu haritada tek başlarına, ikili olarak veya dörtlü ekipler halinde mücadele edebiliyor. ATV, helikopter ve bot gibi taşıtların bulunduğu haritada macera sadece karada değil, havada ve suda da yaşanabiliyor. Oyuncular birinci veya üçüncü kişi arasında tercihte bulunabiliyor ve altı sınıftan birini seçebiliyor.

Call of Duty Mobile için çıkış tarihinin açıklanması, serinin hayranlarını rahatlatacak bir gelişme olarak tanımlanabilir. Activision’ın daha önce açıkladığı oyun çıkış takvimi, ücretsiz mobil versiyon konusunda akıllarda bazı şüphelerin oluşmasına yol açmıştı. Team Deadmatch, Search and Destroy ve Free-for-All gibi eski modları da barındıran Call of Duty’nin mobil versiyonu, hem serinin hayranlarının hem de seriyle yeni tanışacak olanların ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER