EğlenceTeknoloji

Call of Duty: Mobile ilk haftasında fırtına gibi esti

call of duty: mobile
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Call of Duty: Mobile, ekim ayının başında yayınlanmıştı. Analiz şirketi Sensor Tower’ın verileri, oyunun ilk haftasında mobil oyun kategorisinin indirme rekorunu kırdığını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta oyuncularla buluşan Call of Duty: Mobile’ın 100 milyon indirme sayısını geçtiği belirtiliyor.

Call of Duty: Mobile’ın en önemli rakiplerinin ilk hafta performanslarına büyük fark attığı da yine Sensor Tower’ın verileriyle görülüyor. Ancak bu konuda bazı noktalara dikkat çekmek gerekiyor. Örneğin, PUBG Mobile’ın ilk haftadaki indirme sayısı 28 milyondu. Ancak oyun ilk etapta belli bölgelerde kullanıma sunulmuştu.

Fortnite ise ilk haftasonda 22.5 milyon kez indirilmişti. Ancak bu oyun da sadece iOS’te oyuncularla buluşmuştu.

Yine de, henüz Çin’de yayınlanmayan, Call of Duty: Mobile’ın ilk hafta performansının etkileyici olduğu gerçeği değişmiyor. Reuters’e konuşan Sensor Tower’dan Randy Nelson; Call of Duty: Mobile’ın, bir mobil oyunun ilk haftasında ulaştığı en büyük kullanıcı tabanının sahibi olduğunu belirtti.

Sensor Tower’ın verilerine göre, bir hafta önce yayınlanan Mario Kart Tour da ilk hafta itibarıyla 90 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı.

Call of Duty: Mobile oyuncularının büyük kısmı iPhone kullanıyor

Call of Duty: Mobile’ın mevcut oyuncu tabanının yüzde 55.7’lik kısmını iOS cihaz sahiplerini oluşturduğu görülüyor. iOS’in toplam 17.7 milyon dolar seviyesindeki oyun içi satın alma gelirlerinin ise yüzde 53’ünü iOS yüklü cihazlardan yapılan alımlar oluşturuyor. Oyunu indirenlerin yüzde 16.9’unun ABD’de yaşadığı ve gelirin 43.1’inin bu ülkeden geldiği de Sensor Tower tarafından paylaşılan veriler arasında yer alıyor.

Call of Duty: Mobile henüz Çin’de yayınlanmasa da, oyunun altında Çinli Tencent’e bağlı TiMi Studio’nun imzası bulunuyor. Yayıncılığı ise Activision üstleniyor. League of Legends tarzı bir oyun olan Arena of Valor ile büyük kitlelere ulaşan TiMi Studio, yine turnayı gözünden vurmuşa benziyor.

İLGİLİ HABERLER