EğlenceManşetler

Activision’dan Call of Duty: Mobile için oyuncuları rahatlatacak açıklama

call of duty: mobile

Activision‘ın Call of Duty: Mobile desteğini sonlandırmaya hazırlandığına dair işaretler kısa süre önce bir hukuki belgede görülmüştü. Ancak Activision vakit kaybetmeden endişeli oyuncuları sakinleştirmek için harekete geçti. Twitter’dan yapılan açıklamada, oyunun Call of Duty markasının önemli bir parçası olduğu ve daha uzun süre boyunca destekleneceği belirtildi.

Oyunun geleceğiyle ilgili sorular, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması için İngiltere’de yürütülen soruşturma kapsamında sunulan bazı belgelerin ortaya çıkmasının ardından gündeme gelmişti. Yazılım devi ilk günden bu yana Activision’ın oyun pazarındaki etkisini daha düşük göstermek ve böylelikle satın almanın onaylanması için çalışıyor. Şirket bu formülü Activision Blizzard’ın portföyündeki mobil oyunlar için de uygulamıştı.

Söz konusu hukuki belgede “CoD: Mobile’ın Warzone Mobile’ın çıkışıyla birlikte zaman içinde sonlandırılması (Çin dışında) bekleniyor” ifadesini yer alması dikkat çekmişti.

https://twitter.com/PlayCODMobile/status/1635332401789378561

Call of Duty: Mobile Warzone’dan farklı bir çizgide ilerliyor

Warzone Mobile’ın bu yıl içinde oyuncularla buluşması planlanıyor. Böylelikle “battle royale” deneyimini iOS ve Android cihazlarda da yaşamak mümkün olacak. Warzone Mobile, Activision’ın Call of Duty markasını birleştirme stratejisinde önemli bir yere sahip. Warzone ve Warzone Mobile teknoloji, ilerleme, sosyal seçenekler ve ödeme sistemleri konusunda aynı yerde duracak. Call of Duty: Mobile’ın ise kendi savaş bileti ve bağımsız sezonları mevcut.

Call of Duty: Mobile ekibinden yapılan paylaşım, mevcut oyuncuların ilgisinin korunmasına yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir. Oyunun ömrünün ne kadar olacağı konusunda net bir bilgi verilmezken, Microsoft’un oyunun geleceği konusundaki açıklamasının yarattığı endişenin hafifletilmesinin amaçlandığı açıkça görülüyor. Ancak oyun için daha uzun süre boyunca yeni içeriklerin ve güncellemelerin oyuna ekleneceği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER