EğlenceTeknoloji

Call of Duty’nin yeni hile önleme sistemi yıl bitmeden devreye girecek

playstation call of duty warzone

Activision Call of Duty: Warzone ve Vanguard oyunlarında hile yapılmasını engellemek için uygulayacağı yeni yaklaşımı duyurdu. İki çatallı bir yapısı olan bu sistem “RICOCHET Anti-Cheat” (RICOCHET Anti-Hile) adını taşıyor.

Bu sistemin ilk aşaması, sunucu tarafında yapılan iyileştirmeleri barındırıyor. Böylelikle oyunlarda hile yapanların daha iyi tespit edilmesi ve çıkarılması amaçlanıyor. Söz konusu iyileştirmeler, bu yıl bitmeden çıkacak Pacific güncellemesiyle Warzone’a eklenecek. Yeni sunucu araçları, 5 Kasım’da yayınlanacak Vanguard’da da oyuncuları karşılayacak.

İkinci aşamada ise kernel seviyesi bir PC sürücüsü bulunuyor. Bu sürücü oyuncuların donanımlarını oyun sırasında en derin seviyesine kadar inceleyecek ve arka kapıdan sızmaya çalışan hile yazılımlarını engelleyecek. Donanımın her katmanına erişim imkanı olan bu kernel, genellikle ekran kartına veya işletim sisteminin güvenli parçalarına ayrılıyor. Kernel seviyesi sürücünün sadece Warzone veya Vanguard oynanırken aktif olacağını belirmekte fayda var.

Kernel seviyesindeki hile engelleme yöntemleri daha önce de uygulanmıştı. Ancak bunun oyuncular nezdinde pek de sıcak karşılanmadığını belirtmek gerekiyor. Riot Games de geçtiğimiz yıl Valorant için benzer bir hile önleme sistemini uygulaması nedeniyle tepki çekmişti. Bu noktada Valorant’ın kernel seviyesi sürücüsünün sürekli olarak çalışmasının tepki çektiğini hatırlatmak gerekiyor.

Call of Duty için hile özellikle Warzone’da büyük bir problem. Activision’ın oyunun çıkışından bu yana hile gerekçesiyle yasakladığı hesapların sayısı 500 bini bulmuş durumda. Bütün bu çabalarına rağmen hileleri engelleyemeyen Activision’ın yeni sisteminden nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER