Eğlence

Call of Duty için Microsoft Gaming CEO’sundan açıklama

call of duty: black ops cold war

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alacağını açıklamasının ardından oyun dünyası bu anlaşmanın olası etkilerini konuşmaya başlamıştı. En çok merak edilen konulardan birisi de hem PlayStation’da hem de Xbox’ta çok popüler olan Call of Duty (CoD) serisinin akıbeti olmuştu. Serinin yeni oyunlarının nerelerde oynanabileceği konusunda hâlâ net bir bilgi bulunmasa da, Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer’ın açıklaması Call of Duty’nin PlayStation’da bir geleceğinin olduğunu işaret ediyor.

Spencer’ın Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Bu hafta Sony’deki yöneticilerle güzel görüşmeler gerçekleştirdik. Activision Blizzard’ın yaptığı tüm anlaşmalara uyma konusundaki niyetimizi ve Call of Duty’yi PlayStation’da tutma konusundaki isteğimizi doğrulayabilirim. Sony endüstrimizin önemli bir parçası ve onlarla olan ilişkimize değer veriyoruz.”

Yine de, bu açıklama Call of Duty’nin Xbox’a özel hâle gelmesi için açık kapı bırakıyor. Microsoft’un satın aldığı stüdyoların popüler oyunlarını kendisine özel hâle getirme konusunda istekli olduğu biliniyor. Şirket, Bethesda’nın yeni oyunu Starfield’ı sadece Xbox ve PC’de yayınlamayı planlıyor. Elder Scrolls VI için de benzer bir yaklaşımın uygulanabileceği konusundaki ipucunu da Phil Spencer vermişti. Game Pass abonelik servisini güçlendirmek isteyen Microsoft için bunun mantıklı bir yaklaşım olduğu söylenebilir.

Ancak Spencer’ın Call of Duty hakkında farklı planlarının olması da ihtimaller dahilinde görünüyor. Microsoft için kendisine ait popüler oyunları diğer platformlarda sunmanın sıra dışı bir şey olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Örneğin, şirketin Mojang’ı satın almasının üzerinden yıllar geçse de Minecraft’a hâlâ birçok platformda oynamak mümkün. Microsoft; Xbox ve PC’nin yanı sıra PlayStation ve Nintendo Switch’te de oynanabilen Minecraft Dungeons isimli bir oyun da çıkarmıştı.

Spencer’ın açıklaması, Sony’nin bu hafta içinde The Wall Street Journal’a gönderdiği açıklamayla da örtüşüyor. Şirketin açıklamasında Microsoft’un sözleşmelerin getirdiği yükümlülüklere uymasının ve Activision oyunlarını farklı platformlarda erişilir kılmaya devam etmesinin beklendiği belirtilmişti. Activision’ın ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na gönderdiği açıklamada da mevcut platformlardan içerik çıkartmak gibi bir düşüncenin olmadığı vurgulanmıştı.

Microsoft’un Activision’ı satın alma sürecinin 2023’ün haziran ayından önce tamamlanması beklenmiyor. Ancak yapılan ilk açıklamalar, yeni Call of Duty oyunlarının PlayStation’da oynanabilmesi ihtimalinin güçlü olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER