Eğlence

Call of Duty: Ghosts PS4 ve Xbox One’da en çok oynanan oyun oldu

PlayStation 4 ve Xbox One’ın satışa sunulmasıyla beraber iki konsol arasındaki rekabet resmi olarak başlamış oldu. Bu rekabetten şu aşamada en kârlı çıkan ise her iki platformda da en çok oynanan oyun unvanını alan Call of Duty: Ghosts oldu. Activision’dan yapılan açıklamada Call of Duty serisinin onuncu oyunu olan Call of Duty: Ghosts’un çıkış istatistiklerinin şirket adına memnuniyet verici olduğu belirtildi.

call-of-duty-ghost-020513

Call of Duty: Ghosts Xbox One’ın küresel olarak en çok tercih edilen çoklu oyunu, Kuzey Amerika’da en çok satılan Xbox oyunu, Birleşik Krallık’ta en çok satılan bağımsız oyun, en çok oynanan PS4 oyunu ve Kuzey Amerika’da en çok satılan PS4 oyunu unvanlarını şu an için ele geçirmiş durumda. Microsoft’tan Yusuf Mehdi Call of Duty hayranlarının oyuna olan tutkuları göz önüne alındığında Call of Duty: Ghosts’un sergilediği başlangıç performansının şaşırtıcı olmadığını dile getirdi. Activision ve Infinity Ward’u kutlayan Mehdi, Xbox ile Call of Duty hayranlarına en iyi ve kapsamlı deneyimi sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Activision tüm Call of Duty: Ghosts versiyonlarında 1 milyarı aşkın çoklu oyun müsabakası gerçekleştirildiğini, oyuncuların oyun içinde 2.2 milyondan fazla kez prestij kazandıklarını ve 3.3 trilyonu aşkın deneyim puanının dağıtıldığını açıkladı. Activision CEO’su Eric Hirshberg, dünyadaki en sağlam hayran grubuna sahip olduklarını belirtti ve hayranlarının da yeni nesile kendileriyle birlikte geçiş yapmasından ötürü çok mutlu olduklarının altını çizdi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER