Eğlence

Yeni Call of Duty’ye istediğiniz bölümden başlayabileceksiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Senaryo, popüler oyun serilerinden Call of Duty’nin en güçlü yönleri arasında bulunmuyor. Ancak serinin en yeni oyununda senaryo anlayışı biraz daha gevşetiliyor. Call of Duty: Black Ops 3’teki tüm görevlere başlangıçtan itibaren erişilebilecek. Kısacası sonucu görmek için tüm oyunu oynamaya gerek kalmayacak.

Eurogamer sitesine konuşan oyun direktörlerinden Jason Blundell, oyunculara içeriği diledikleri biçimde tüketme esnekliğinin sağlandığını belirtti. Bölüm kilitlerinin birer birer açılmasını “modası geçmiş bir yaklaşım” olarak niteleyen Blundell, ilk günden bu yana uygulanan bu yaklaşımı geride bırakma zamanının geldiğini ifade etti.

Call of Duty yapımcıları, oyuna istenilen yerden başlama konusunda Netflix’ten ilham almışa benziyor. Çevrim içi video servisi Netflix, yapımcısı olduğu dizilerin bir sezonunda bulunan tüm bölümleri aynı anda yayınlıyor.

Doğrudan sona gidenlerin “Bunu daha iyi anlamam gerek.” diyeceğini belirten Blundell, sözlerine Netflix örneği üzerinden devam etti: “Netflix House of Cards’ın tüm bölümlerini yayınladığında herkes anında son bölüme mi gidiyor? Tabii ki bunu yapabilirsiniz. Ancak esas olan yolculuk değil midir?”

İLGİLİ HABERLER