Teknoloji

Çalınan MacBook Pro çizimlerinin ortaya koyduğu port ayrıntıları

apple macbook pro

Apple tedarikçilerinden olan Quanta Computer’dan çalınan taslak çizimler Apple’ın 2021 yılı içinde beklenen gelecek nesil MacBook Pro ile ilgili planlarını gösteriyor. Bunlar sayesinde şirketin daha fazla port eklemeyi düşündüğü ve MagSafe’in geri döneceği anlaşılıyor.

Çizimleri sızdırıldıktan sonra gördüğünü belirten MacRumors sitesi, bunlardan bazılarının yeni nesil MacBook Pro’nun lojik devre kartıyla ilgili olduğunu söylüyor. Makinenin sağ tarafında, bir adet USB-C/Thunderbolt bağlantı noktası, bir SD Kart okuyucu ve bir HDMI bağlantı noktası görülüyor. Sol tarafta ise, iki ek USB-C/Thunderbolt bağlantı noktası ve bir “MagSafe” şarj yuvası bulunuyor. Bu durumda toplam USB-C/Thunderbolt port sayısı dörtten üçe inmiş olacak.

Apple ürünleri hakkındaki tahminleriyle bildiğimiz analist Ming-Chi Kuo ve Bloomberg‘in daha önceki tahminleri de, tüm bu bağlantı noktalarının 2021 MacBook Pro modellerine geleceği yönündeydi. Çizimler hem yeni bağlantı noktalarının eklenmesini onaylıyor hem de bunların konumlandırmaları hakkında bize fikir veriyor.

Mac için kod adı “J316”, bu da gördüğümüz lojik devre kartının 16 inç MacBook Pro için olduğunu gösteriyor. Ayrıca, Apple’ın da üzerinde çalıştığı söylenen 14 inç MacBook Pro ile bağlantılı olması muhtemel bir “J314” modeli de var. Her iki makinenin de yeni bağlantı noktalarına, “MagSafe” şarj seçeneğine ve güncellenmiş Apple tasarımı işlemcilere sahip olması bekleniyor.

9to5Mac tarafından da paylaşılan bu bilgiler, Apple tedarikçisi Quanta Computer’ın dahili bilgisayarlarına eriştiğini iddia eden REvil adlı bir fidye yazılımı grubundan geliyor.

Lojik devre kartı düzeninin yanı sıra, belgelerin derinlemesine incelenmesi bu makineler hakkında ek bilgiler, MacBook bileşenlerinin ve düzenlerinin derinlemesine teknik listelerini içeriryor. Twitter’da dolaşan yeni MacBook Pro’nun sızdırılan görüntüleri de cihazın, duyduğumuz söylentilere uygun bir şekilde Touch Bar’a sahip olmayacağını doğruluyor. Kasa tasarımı daha yuvarlak köşelere sahip olabilir.

REvil, Apple’ın 1 Mayıs’a kadar fidye ücreti ödememesi halinde Quanta Computer’dan çalınan belgelerin daha fazlasını açıklamakla tehdit etti. REvil, Apple ücreti ödeyene kadar her gün yeni dosyalar yayınlamayı planlıyor. Apple ise bu durum hakkında yorum yapmadı.

Quanta Computer ise, gerçekten de “az sayıda Quanta sunucusunun siber saldırılara” maruz kaldığını, ancak bunun “şirketin iş operasyonları üzerinde hiçbir maddi etkisi olmadığını” söyledi.

İLGİLİ HABERLER